De Ziua Morților, tradiția spune că oamenii își pomenesc morții, credincioșii se duc la biserică și la cimitir, curăță mormintele și le înfrumusețează cu flori și lumânări. Comercianții s-au postat la porțile cimitirelor din Timișoara încă din 30 octombrie.
În fiecare an, pe data de 1 noiembrie, credincioșii celebrează „Luminația” sau „Ziua Morților” – sărbătoarea tuturor celor trecuţi la cele veşnice. Se spune că în această noapte sufletele morților vizitează lumea celor vii. Chiar dacă este sărbătoare catolică, Ziua Morţilor (Ziua tuturor sfinţilor) este marcată şi de credincioşii din Banat ori din alte părţi ale ţării.
Trimite articolul
XIn pozele prezentate nu se vede mormantul USR ului de Timisoara
-
dar parca- l vad pe al PNL- ului si lui Lae. Doamne’ feri sa crape Lae! Sa- i dea personajul imaginar sanatate, sa prinda puscaria si sa o deguste!
Precizare: la 1 noiembrie se sărbătorește Ziua tuturor sfinților, pe când Ziua morților este pe 2 noiembrie. Nu este același lucru! Dacă chiar doriți să propagați o informație, fie ea și mai nesemnificativă, cercetați întâi și nu dați doar Copy/Paste de pe alte site-uri.
-
👍
Cum rămâne cu munții de gunoaie care nu se mai micșorează de ani de zile, faceți poze și cu ele, în calea sagului nu mai poți întra pe poarta….
Mai mergeti in alte tari sa vedeti cum arata un cimitir pentru oameni normali. Nu cu cripte de beton armat, nu cu lespezi de marmura. Omul cind moare nu mai duce cu el dincolo nimic. De ce ne place sa categorisim.mortii dupa ce fel de mormant are? Cu lespezi de quarz, ferecat cu zavoare de fonta, capela de 3 nivele. Neamtul, americanul, britanicul are doar o placa pe care scrie numele celui decedat, restul iarba verde. Romanul ar lua cu el toata fabrica de ciment. Care pe care. Hai ca vine vremea sa fie si cimitirele in Romania locuri de odihna nu concurs de cripte.