Proiectul „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” a fost demarat în 2021 și a continuat pe parcursul acestui an.
Etapa II presupune reabilitarea a peste 29 de km de rețea de distribuție (cca. 9 km de rețea termică primară și cca. 20 km de rețea termică secundară). Este vorba despre conducte cu coroziuni majore exterioare și o stare avansată de degradare fizică și morală a izolației termice, ceea ce duce la pierderi de fluid și căldură.
Au fost schimbate conductele în următoarele locații (rețele termice primare): str. Cercului, str. Miloia, str. Mureș, str. Traian Vuia, str, Simion Bărnuțiu, str. Zoltan Kodaly, str. Lugojului, str. Telegrafului, str. Renașterii, str. Lorena, în incinta Facultății de Mecanică, str. Traian Lalescu, str. V. Pârvan, str. Sf. Rozalia, str. Filaret Barbu, zona Bucovina: de la Punctul Termic 45 la strada Bucovina, str. Liege, str. Dej, str. Gh. Marinescu, str. I.L. Caragiale, incinta Transelectrica, str. Șt. Cel Mare, Piața Aurel Vlaicu, str. Soarelui, str. Șt. O. Iosif, str. Școlii, str. Comănești și Aleea F.C. Ripensia.
Din cei 9.067 de metri din rețea primară supusă retehnologizării, s-au executat 6.803 de metri, reprezentând 75,03%.
Din cei 20.095 de metri din rețeaua secundară retehnologizată s-au executat 19.459 metri, reprezentând 96,83%.
În total au fost reabilitați, la nivelul proiectului, 26.262 metri rețea termică primară și secundară din 29.162 metri, reprezentând 90.05%.
foto: PMT
Următoarea etapă
Vă reamintim, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau recent că procesul de retehnologizare în care se află Colterm se extinde și va cuprinde trei etape.
„Primăria Municipiului Timișoara va continua înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare al orașului și a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, precum și identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de kilometri de conducte de termoficare.
Din totalul vizat prin noul proiect, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, din etapa a III-a de retehnologizare, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune”, au transmis, joi, reprezentanții instituției.
Valoarea proiectului este de 160.280.811,28 lei (TVA inclus), adică 32.564.908,35 euro.
Trimite articolul
X“Lucrările, spune edilul, îi vor scuti pe abonații Colterm de întreruperile din cauza avariilor”.O furtuna in pahar.Degeaba se inlocuiesc conductele daca Coltermul si Primaria nu au asigurat,carbune,gaz pentru producerea agentului termic.Deci Timisoreni nici o problema cu incalzirea am schimbat conducerea la Colterm,am schimbat tevile,am inchiriat o gara si in rest caldura ca anul trecut Si sa nu uitam am bagat Coltermul in insolventa asa ca nimeni nu mai da nimic cu plata la sfatul asteap
UNDE SUNT VAJNICII PRIMARII DE DUPĂ REVOLUȚIE?
PT.CĂ DE LA CEI DE DINAINTE NU AVEM PRETENȚII.
CÂȚI METRI (NU KM)DE CONDUCTĂ PRIMARĂ AU FOST SCHIMBAȚI ÎN MANDATELE LOR???
AȘTEPT RĂSPUNS!
P.S:SUNT BĂȘTINAȘ,
NU ȚIN VRĂJELILE!