Deși Cinema Timiș ar fi trebuit să se deschidă încă din luna mai, acest lucru se va întâmpla abia acum, în weekendul 13 – 15 octombrie, când va avea loc marea inaugurare.
„Redăm timișorenilor unul dintre cele mai mari și îndrăgite cinematografe din oraș, Cinema Timiș, aflat în Piața Victoriei. Mulți au amintiri aici, ori sus la cinematograf, ori la Club 30. A fost o investiție mare, de 22 de milioane de lei, cu care am reabilitat tot cinematograful. La fel ca la Cinema Victoria, unde în primul an am avut peste 600 de spectacole, proiecții de film, evenimente, la care au mers 37.000 de oameni, ne așteptăm ca și aici să crească o comunitate de iubitori de film și nu numai. […] Sala va fi gestionată de echipa de la Centrul de Proiecte. Mergem mai departe, vom redeschide și Cinema Studio și Cinema Dacia. Primul film va rula aici în 13 octombrie, când vom avea weekendul de deschidere”, a declarat luni, 2 octombrie, primarul Dominic Fritz.
Totuși, din cauza lipsei de personal, dar și a posibilității de a face momentan angajări, primarul Timișoarei spune că în primele luni se așteaptă ca cinematograful să funcționeze la o capacitate mai redusă decât Cinema Victoria.
Ioana Dragomirescu, coordonatoarea echipei din cadrul Centrului de Proiecte care se ocupă de animarea și gestionarea acestor spații, a dat detalii despre programul din perioada 13 – 15 octombrie.
„Planul este să deschidem pe 13 octombrie. Ne-am dorit să inaugurăm cinematograful cu un program ales de noi, după care vom intra direct într-un festival de film în weekendul următor.
În perioada 13-15 octombrie ne-am gândit la elemente care au consacrat Timișul. Astfel, prima proiecție va fi «Asteroidul» de Wes Anderson. Înainte de această proiecție vom avea un duo, inspirat din coloana sonoră a filmului. În a doua zi vor rula două mari premiere românești: ultimul film al bloggerului Mircea Bravo, «Nuntă pe bani», iar următorul va fi «Libertate», care vorbește de Revoluția din ’89. Duminică avem un nou film în exclusivitate, «Empire of Light» de Sam Mendes, care a făcut acest film foarte personal, dar care nu a ajuns pe cinematografele din România. Terminăm cu un documentar românesc, «Playback», care ne va purta prin muzica ultimilor 50 de ani. Încheiem seara cu un party cu muzică retro”, a povestit Ioana Dragomirescu.
Cinematograful cu aspect industrial are 529 de locuri, inclusiv 16 pentru persoanele cu dizabilități, un ecran de 15 metri, o sală multifuncțională, un bar, trei săli interactive. Pentru adulți, biletele vor fi 20 de lei. Pentru elevi, studenți și pensionari vor fi 15 lei, respectiv 10 lei pentru copiii sub 12 ani.
Proiectul tehnic, realizat de Archistudio, a prevăzut păstrarea și recondiționarea travertinului roșu de pe pereții și stâlpii din foaier și de pe stâlpii de pe holurile de evacuare. Sala de spectacole are aceeași formă, dar scaune noi.
Sălile de proiecție, aflate pe etaje diferite, sunt izolate fonic încât să poată găzdui simultan evenimente diferite, fără ca acestea să interfereze și participanții să fie deranjați. Spațiul va fi folosit pentru spectacole, concerte, repetiții și proiecții de film.
De reabilitarea cinematografului s-a ocupat asocierea de firme Audiotech Multimedia Group (lider) – Codo Solutions SRL. Startul oficial al lucrărilor a fost dat în februarie 2022. Un an mai târziu, acestea erau gata în proporție de 90%.
Pentru transformarea Cinema Timiș, Primăria Timișoara a pus la bătaie circa 4 milioane de euro.
Lăsând la o parte operatorii privați de multiplexuri, acesta este al doilea cinematograf integrat în circuitul social-cultural al orașului, după Cinema Victoria, Vă reamintim, Cinema Victoria, aflat în zona Bălcescu, s-a redeschis în primăvara anului 2022.
foto: Tion
Pe aceeași temă:
FOTO. Cinema Timiș se pregătește de marea redeschidere. Se fac ultimele finisaje
Trimite articolul
XIn era Netflix & alte platforme, amenajarea de cinematografe banale e furt pe fata
Dintr-o stire de pe tion din 15 martie 2019🤔:
“Primăria Timișoara a reușit să recupereze în decembrie 2017 cele șapte cinematografe care se aflau în posesia RADEF: Timiș, Arta, Victoria, Dacia, Freidorf, Unirea și Fratelia. Mai târziu a preluat și Cinema Studio.”
#🤪
-
ce vreau sa spun de fapt e nimic si doar ca am norma de atins
#postacul de serviciu
#(🤪)^2
-
In sfarsit s-a rezumat perfect activitatea de postac avuta la majoritatea articolelor. Daca tot s-a facut aceasta introspectie, banuiesc ca acum poate exista speranta ca se va opri comentatul in dodii.
#existaviatainspateletastaturii
-
dap, perfect pentru de-astia simpatici🤪 cu mult rumegus si ala un pic mucegait de la care n-am pretentia sa inteleaga absolut nimic.
ps: introspectie😂🤣😂🤪 vai ce cuvinte folosesc unii😂.tot fara sa le inteleaga. ia fa-ti tu simpaticule o introspectie si zi-ne si noua de ce te deranjeaza niste comentarii pe care nu le intelegi?🤔
#🤪
-
-
Aceste spatii consuma bani de la bugetul local. Eu le-aș fi închiriat companiilor de acest gen de servicii. De ce ține, Fritz, neapărat să se risipească niște fonduri pe spatii care nu fac altceva decât sa se risipească. Consilierii locali ce visează?
-
Pentru ca e posibil că oamenii să meargă și aici la film. Chiar în număr mare. Biletul e aproape jumătate cât cel din mall și condițiile au devenit cel puțin similare.
Îmi amintesc de club 30 și acele seri faine cu muzica retro.
-
@ Dan …+ Alex: sunteți singurii care vorbesc serios! Nimic nu se compară cu un film la cinematograf! Vorba cântecului: “Video kill the radio star!”. Și asta era cu mult în urmă, acum Netflix kill the movie star…