Anul acesta, autoritățile au decis ca Târgul de Crăciun să fie inaugurat în data de 27 noiembrie, mai repede decât în anii trecuți, când manifestarea începea de Ziua Națională.
Vizitatorii se pot bucura de târg până în 2 ianuarie 2023.
Bugetul târgului este de 250.000 de lei, aproximativ 50.000 de euro, organizarea fiind asigurată de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara cu sprijinul Asociației „Events for Tourism”, cea care stă în spatele celebrului Târg de Crăciun de la Sibiu.
Cupola de luminițe nu lipsește nici anul acesta din Piața Victoriei, iar în premieră a fost instalată o roată panoramică. Patinoarul a fost amenajat în parcarea Modex anul acesta, la fel și câteva căsuțe care servesc diverse preparate și mâncare.
De această dată avem doi brazi, care pot fi văzuți în Piața Victoriei și în Piața Libertății.
Caruselul este amplasat în apropiere de Fântâna cu pești.
Nu lipsește nici Căsuța lui Moș Crăciun, cu ateliere de creație.
Anul acesta, au fost montate cu 100.000 mai multe luminițe de Crăciun față de anul trecut, adică un total de 650.000. Luminițele de sărbători vor împodobi mai multe locații din Timișoara, inclusiv malul Begăi.
La târg sunt prezenți 75 de comercianți, cu diferite produse specifice de sezon, de la mâncare la obiecte vestimentare sau decorațiuni.
Prețurile sunt următoarele:
- 7-10 de lei – un pahar de vin fiert aromatizat
- 8-10 lei – turta dulce diverse modele
- 8 lei – ciocolată de casă
- 8 lei – sarmale
- 6-10 lei – șoric la 100 de grame
- 10 lei – vată de zahar
- 15 lei – 100 de grame de pastramă de oaie
- 20-30 de lei – gogoșele
- 20 de lei – plăcinte cu varză/brânză/șuncă
- 20 de lei – Kurtoş Kolacs cu nucă, cocos, oreo
- 30 de lei – răcituri
- 10 lei – o tură carusel/3 minute.
- 20-25 de lei – o tură roată/4 rotații
În prima seară a manifestării concertează formația TM GROOVE – Horia Crișovan, Florin Cvasa, Marcel Poaty-Souami, Dănuț Blaga și Lucian Nagy, alături mai tinerii Jennifer Poaty-Souami, Bianca Berciu, Simion Caragia (participant la „X Factor” și „Românii au Talent” în 2021), Tania Ionescu (participantă la „Vocea României” în 2018), Alexandra Sârbu, Andrei Badea, Thea Marconi (solistă Sky Walkers), Maria Avramescu și Daniel Tudor.
În cartierele Timișoarei vor fi organizate activități, precum și mini-târguri de scurtă durată, în parteneriat cu Asociația „Cetățean de Traian” și cu Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere al Primăriei Timișoara.
Primarul Dominic Fritz, alături de zeci de copii care au urcat pe scenă, a aprins iluminatul festiv.
„Mă bucur că acest Târg de Crăciun a fost deschis de zeci de copii, pentru că este un Târg de Crăciun în care vrem ca familiie și copiii din Timișoara să se simtă bine, să se simtă parte a unei comunități, a unui oraș frumos. Bineînțeles că toate aceste luminițe au ca semnificație faptul că avem o speranță că va fi mai bine, chiar și în aceste vremuri grele, dacă suntem împreună ca o comunitate. Asta înseamnă că Timișoara va fi în aceste zile o comunitate și mai puternică.
O să atragem la Timișoara mulți turiști din țară, chiar și din afară. Prin această atmosferă ne pregătim și pentru Capitala Culturală și pentru anul viitor”, a declarat primarul în cadrul deschiderii deschiderii târgului.
Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, a povestit despre noutățile pregătite la Târgul de Crăciun de anul acesta.
„Față de anul trecut, nouă este poziția, pentru că am revenit în centrul Timișoarei după ce anul trecut din motive strict pandemice, Târgul de Crăciun a avut loc în Piața Libertății. Bineînțeles, dincolo de aceasta mai sunt și alte noutăți care se pot vedea cu ochiul liber, o roată panoramică, un brad mai înalt cu 5 metri decât cel de anul trecut, mai multe căsuțe, o mai mare diversitate de produse, trenulețul, care este aici în fiecare seară pentru copii, după un orar pe care îl puteți consulta pe pagina de Facebook a Casei de cultură”, a spus directorul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.
Pe aceeași temă:
Târgul de Crăciun din Timișoara va avea anul acesta amprenta celui de la Sibiu
Trimite articolul
XNiște răcituri la 30 de lei… Delicios!
Ce targ frumos parca esti in pascani, felicitari!
-
In Pascani e mult mai frumos. Eu ma mir ce cauti tu aici daca Pascaniul e asa de cool.
Cred ca bunastarea din Pascani e de vina si te-a trimis nenorocitii din Timisoara.
Administrație și management de doi lei. Se puteau organiza târguri superbe inclusiv in Piața Traian (zero utilizată), in Piața Libertatii, in Piața Unirii, etc. Actuala administrație nu are viziune deloc !
-
Luati pe pile si dedicatii. Astia din poze cred ca pur si simplu aveau treaba, alta treaba prin zona sau nu mai incapeau la mol.
-
da…slab impodobit orasul. am fost aseara pe Maria/Brancoveanu si nu era nimic 🙁
O idee tâmpită a fost amplasarea căsuțelor sub cupola de lumini. O altă idee, la fel de tâmpită, a fost concentrarea căsuțelor numai în Piața Victoriei în timp ce, în Piața Libertății este pustiu.
Tristă și componenta artistică: nume locale, nimic care să te facă să mergi în Piața Victoriei și să îngheți de frig pentru a asculta/vedea un artist. Se putea mult, mult mai bine.
-
Da. In Libertatii ar fi fost ok cum a fost si street food.. Unirii are localuri suficiente, iar inc entru putea sa raman doar cupola
O mizerie, pe langa alte orase e o rusine, sa nu mai zic ca ar fi trebuit organizat in mai multe locatii/piete cum a mai precizat cineva.
Clatite 20-30 lei
Gogosi 20-30 lei portia
Vin fiert da uni au la 15 alti la 10 lei
Experienta legata de Roata din Timisoara minunata = 0
Nu sunt hater ! Dar nici sa va bateti joc in halul acesta de oras!
Apropo ! Roata e prinsa bine ca arata ca la 1014? Si a facut cineva inspectia starii tehnice? Sau sa mers pe pilosenie si spagoveala?
Cel mai urat targ de Craciun din cate au existat in Tm !
Scoica – îți recomandam sa pleci înapoi la Craiova. NU NOI TE-AM INVITAT IN TIMISOARA ! Și apropo, dacă nu ai buletin și numere de înmatriculare pe TM, nu prea ai dreptul sa latri.
E frumos, am fost in trecere. Si anul trecut a fost frumos. Dar nu-i nevoie sa invarti prea tare cutitul in rana(numa’ oleaca 😋), nu-i doar vina banatenilor. Dupa stapanirea austroungara vrea si banateanul roman sa se simta “superior” fata de cineva. Efectul lui Unio Trium Nationum probabil.
Vreti Targ de Craciun? Haideti la Budapesta.
Suna un pic nazzistoid ce zici, pare ca sunt unii un fel de rasa superioara fata de ailalti. Nemtii oare au ce invata de la romani, sau ei au ramas sa se considere Übermensch? Nu faci tu o ierarhizare a “superioritatii” relative intre culturi, nationalitati, regiuni, culoarea pielii, sa ne lamurim si noi?
In parcul Romanescu ai fost? La ritmul lucrarilor si dezvoltarii orasului te-ai uitat? Exemple ar mai tot fi, dar pana nu ne lamurim care-i treaba cu impartirea cine de la cine are sau nu de invatat, cred ca mi-as pierde vremea, frustrarile nu prea sunt penetrabile la sugestie.
Eu cred ca vorbești din reclame.Targul din Craiova este doar un târg, ceva mai luminos ca cel din comuna Leu,Dolj
exista si principiide moderare ? sau filtram dupa ureche, dupa cum ne cade bine ?