Zona de sud a orașului a fost cea mai afectată de furtună, iar municipalitatea a trimis echipe de intervenție încă de la primele ore din zi în Șagului, Girocului, Dâmbovița, Soarelui și Freidorf. Acolo au existat copaci căzuți, crengi rupte și accese blocate, semne de trafic rupte sau căzute, dar și de colmatări.
„Este un efort comun al tuturor companiilor subordonate municipiului Timișoara, dar și a celor de la ISU și a structurilor deconcentrate, pentru a face ca orașul să arate ca înainte de furtună. Am avut debite localizate de 25.300 litri pe secundă, comparativ cu condițiile de vreme fără intemperii când sunt 1.400.
Aquatim a intervenit rapid pe întreg parcursul nopții cu 30 de oameni. Au decolmatat rețeaua de canalizare, în momentul în care aceasta a fost suprasolicitată și a antrenat material solid spre scurgeri. Câteva străzi au fost deci inundate, iar principala cauză au fost mizeriile aruncate în rețea.
Șefii echipelor de salubrizare sunt în teren, au inventariat străzile cele care necesită intervenție prioritară și avem peste 170 de angajați ai Brantner mobilizați în acest moment pentru a face curățenie”, a transmis, joi, primarul Dominic Fritz.
Edilul a mai precizat că firmele de spații verzi lucrează la defrișări și toaletări.
„Prima prioritate astăzi este să ne asigurăm că avem carosabilul, trotuarele, aleile și accesele libere, urmând apoi debarasarea. Datorită volumului de muncă nu vom finaliza azi, dar în următoarele zile materialul vegetal de pe spațiul public va dispărea. Horticultura intervine cu șase echipe, Bariera cu opt echipe și Rogera cu patru.
De asemenea, echipele SDM se ocupă de reparații la semnele de trafic și semafoarele afectate, pentru a asigura siguranța traficului și a celor care folosesc drumurile publice și Poliția Locală asigură sprijin pentru toate aceste demersuri, încă de azi noapte”, a mai transmis Fritz.
foto: Facebook/Dominic Fritz + Horticultura
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
Xadica gunoierii isi fac treaba pentru care sunt platiti? si aia de la horticultura merita puscarie?
-
Da, deci de data asta totusi a facut natura gunoi, nu bipezii.
Copaci bătrânii și uscați nu i-ați tăiat ca nu știți sa folosiți aparatul ce îți arată starea lor ! Iar in alte localități nu aveți sisteme de grindina cum sa folosit la Buziaș ! Íar in toate localități și mai ales unde sau întâmplat accidente și mașinile merg cu viteza nu ați pus delimitatorii de viteza polițai morți etc trebuie sa moara copii nevinovați etc pt incompetenta și nepăsare ! Etc etc etc …..
Lucreaza firmele ca locatarii asteapta sa vina Mos Craciun… Nu-si matura nici macar trotuarele.
-
corina cu c minc, una e sa iti maturi frunzele din fata blocului si cu totul altceva e sa indepartez jumatate de copac cu crengi cu diametrul de peste 10 cm, pentru asta ai nevoie de drujba si alte ustensile profesioniste pe care nici o asociatie nu le tine in dulapul de acte.Pe langa sta si daca debarasezi si tai la bucati de 1 m copacul rupt unde sa depozitezi tu ca locatar resturile vegetael? in parcarile albastre? Sa nu mai spun ca exact pentru asta sunt platite acele firme din bani publici.