Luni, 12 decembrie, a nins pentru prima dată în Timișoara, în sezonul rece 2022-2023. Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), astăzi cerul este acoperit, presiunea este de 997.5 mb, fiind variabilă, iar umezeala este relativă – de 96%. Temperatura aerului, la ora 9, era de 0°C la Timișoara, -1°la Jimbolia, și ceva mai frig, -2°C la Sânnicolau Mare.
Utilajele de deszăpezire ale Brantner, aceeași societate care se ocupă de salubritatea stradală, pot fi urmărite în timp real, AICI. Timișorenii pot vedea numărul și tipul utilajului, traseul pe care acesta îl parcurge și viteza cu care circulă.
Vă reamintim, în Timișoara, Comandamentul de Iarnă a fost deja activat. Brantner are la dispoziție pentru a interveni cu 30 de utilaje de capacitate mare și mică, dar și cu material antiderapant. Toate utilajele multifuncționale și echipamentele sunt dotate cu sisteme de monitorizare și localizare.
Detaliat, pe teren vor putea ieși 14 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, trei mini-încărcătoare frontale, două utilaje cu încărcător frontal, opt utilaje de transport al zăpezii, două autocisterne cu clorură, opt autoturisme de control și 25 de minifreze de zăpadă.
De asemenea, conform reprezentanților municipalității, Brantner are în stoc 100 de tone sare, 10 de tone de clorură de calciu și inhibitor. Cantitățile vor fi completate în permanență, astfel încât să nu existe probleme de aprovizionare pe perioada iernii.
Se va interveni prioritar pe principalele artere de circulație din Timișoara, podurile, intersecțiile și trecerile pietonale, traseele mijloacelor de transport în comun, dar și alte locuri publice, cum ar fi Piața Victoriei, Piața Unirii sau Piața Traian.
foto: Adrian Panduru/Tion
UPDATE. PMT anunță prima intervenție din această iarnă
În cursul dimineții de luni, 12 decembrie în Timișoara s-a intervenit cu 5 autoutilitare, fiind utilizate 37 de tone de sare pe mai multe artere rutiere: Calea Șagului, strada Polonă, Calea Lugojului, Calea Sever Bocu, Calea Aradului, Calea Torontalului, strada Grigore Alexandrescu, strada Ovidiu Balea, Calea Dorobanților, Calea Urseni, Calea Buziasului, splaiul Griviței, străzile Peneș Curcanul, Meletie Drăghici, Mocioni, spl. Nicolae Titulescu, Tudor Vladimirescu, Pop de Băsești, Cloșca, Michelangelo, Liviu Rebreanu, Iosf Bulbuca, Piața G. Domoșneanu.
„Vă reamintim că, în conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituțiile publice, firmele, persoanele juridice și asociațiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din fața imobilelor și a clădirilor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăța rigolele din fața caselor sau magazinelor și de a îndepărta zăpada și gheața(țurțurii) de pe acoperișurile imobilelor, de pe burlane sau de atenționare a pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional”, transmit reprezentanții municipalității.
Pentru a sesiza probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul Timișoarei, cetățenii au la dispoziție dispeceratul de serviciu, precum și numere puse la dispoziție de Biroul Salubritate al Primăriei Municipiului Timișoara: 0737.770 520, 0732 770570, 0356 918.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XAvem noroc ca la noi iarna e o gluma, ninge de 1 maxim 5 ori pe iarna si zapada de 2 centimetri se topeste in 1-2 zile.
si unde e harta aia in timp real? cele cateva masini care sunt pe harta nu au miscari inregistrate de o saptamana, plus ca e una care are data din 2021. Sa inteleg ca de o saptamana nu au avut activitate si stau cu motoarele pornite?
-
o fi trafic, lumea nu mai stie sa conduca daca ploua sau ninge…
p.s. nu-mi mai fura numele de pe internet
“Cetățenii pot urmări online unde intervin utilajele de deszăpezire” – sau pot pune mana in loc sa urmărească online, sau pana vin alea, dacă vin (fiert).