Noua UPU este structurată cu un subsol, parter și etaj, va avea un spațiu de primire al ambulanțelor cu copertină, culoare separate delimitate în funcție de gravitatea cazurilor și zona destinată pentru a primi o capacitate dublă de pacienți față de clădirea inițială. Noua UPU va avea și personal special: 30 de medici și 60 de asistenți medicali, pregătiți pentru a interveni în spital și pe teren, cu ambulanța sau cu elicopterul.
La etajul superior se vor organiza săli de laborator pentru viitorii doctori și studenți la medicină, astfel încât aceștia să poată studia partea de urgențe. Noua clădire UPU va fi cea mai mare secție de urgență a județului Timiș.
Activitatea UPU nu este întreruptă de lucrări, însă la noua clădire mai sunt câteva lucruri de pus la punct la exterior, iar termenul de finalizare cu aproximație este finalul lunii noiembrie. Mai trebuie să ajungă și echipamentele medicale și mobilierul.
„În ceea ce privește extinderea și dotarea UPU, mai sunt de executat lucrări exterioare: turnare platformă în jurul clădirii, placare jaluzele, fațade color, finalizare copertină parcare ambulanțe. Se va reface și spațiul care a servit ca acces provizoriu timp de aproximativ 2 ani în UPU. Finalizarea clădirii este estimată la sfârșitul luni noiembrie 2022. Echipamentele medicale și mobilierul vor fi livrate cel târziu până în luna decembrie 2022, o parte dintre acestea fiind deja primite”, au transmis pentru Tion reprezentanții CJ Timiș.
La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara se prezintă pacienți de pe o rază de zece județe și au existat situații când au venit pacienți și din estul țării. Pentru modernizarea și extinderea unității s-au alocat peste 12 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene majoritar, cu contribuție și de la CJ Timiș.
Foto: Tion
Pe aceeași temă:
Se renovează clădirea în care funcționează Spitalul Județean din Timișoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!