Inițiativa civică „Ora lui Robert” implementează un nou proiect, ce se derulează în județul Timiș și se adresează copiilor instituționalizați. Vreme de trei luni, aceștia vor fi angrenați în diverse activități de tip funcțional, cu scopul de a le schimba percepția despre sine, în raport cu cei din jur.
În cadrul „Orei lui Robert” este promovată ideea de comunitate, unde există încurajare, susținere și apreciere reciprocă în cadrul antrenamentelor. Prima acțiune a avut loc sâmbătă, 16 aprilie, la sediul Faber Community din Timișoara. Peste 50 de copii au fost implicați, cei mici provenind din medii defavorizate.
„Peste 50 de copii au participat sâmbătă la «Ora lui Robert», o acțiune ce s-a bucurat de succes datorită implicării atât a copiilor cât și a voluntarilor care au ajutat la organizare. Ne-am bucurat împreună de mișcare, de muzică și de vremea bună și am arătat că putem face fericiți copiii, dacă nu uităm să dăruim.
Acțiunea a fost primită cu entuziasm atât de copii prezenți, cât și de adulții implicați, ceea ce mă determină să consider acțiunea un succes.
Proiectul va continua și îmi doresc ca niciunul dintre copiii pe care îi întâlnesc să nu se lovească de ceea ce m-am lovit eu la vârsta lor. Un zâmbet, o vorba bună, un exemplu! Și am decis ca atunci când eu voi avea, voi dărui. Pentru că toate acestea, pentru unii, pot deveni repere în parcursul lor, ceea ce eu îmi doresc”, a transmis Robert Năstasie pentru Tion.
Activitățile se desfășoară în perioada aprilie – iunie, cu peste 50 de copii instituționalizați din Timișoara, sub coordonarea lui Robert Năstasie, sportiv de performanță, legitimat la echipa de handbal SCM Politehnica Timișoara.
Robert Năstasie este absolvent al Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” Bacău și are experiență în lucrul cu cei mici, proiectul său derulându-se și în orașul Focșani în anii anteriori.
La Timișoara, proiectele realizate de „Ora lui Robert” se desfășoară deja de doi ani cu elevi din zone defavorizate, iar acum se extinde și la copiii instituționalizați.
Citiți principiile noastre de moderare aici!