Grădina zoologică a Timișoarei a fost închisă în noiembrie 2020, după un anunț al lui Dominic Fritz, care spunea că în spațiul de la Pădurea Verde nu s-au mai făcut investiții de ani buni și că îngrijirea animalelor nu este la standarde europene.
S-a pus lacătul pe Zoo Timișoara după moartea unui cerb bolnav. Încet-încet, toate animalele trebuie transferate. Unele dintre ele au mers la grădini zoologice din țară, altele la una privată, iar urșii au plecat recent la Adăpostul de Urși din Veresegyhaz, Ungaria.
Marți au fost relocați și poneii de la Zoo Timișoara, inclusiv cel care obișnuia să evadeze din țarc, așa cum spuneau reprezentanții primăriei, și a fost fotografiat în fața porții grădinii de la Pădurea Verde.
Au mai rămas la grădina zoologică a orașului bivoli, capre, căprioare, zebra, antilopa, tapirul. Toate vor merge la același zoo privat din Timiș.
În total, la Zoo Timișoara au fost 261 de exemplare din 46 de specii, iar reprezentanții primăriei susțin că „activitățile de îngrijire a animalelor din colecție se realizează zilnic până la mutarea, respectiv relocarea temporară sau definitivă în condiții de siguranță”.
La Zoo Timișoara au murit, în septembrie 2020, toți cangurii, după ce au fost mușcați de trei câini maidanezi. În 2013, la grădina zoologică a murit și o zebră, care s-a înecat în heleșteul aflat nu departe de habitat. Zebra evadase cu scurt timp înainte, chiar în timp ce fostul primar Nicolae Robu se lăuda cu achiziția în fața jurnaliștilor. Reprezentanții primăriei spuneau atunci că animalul a avut un comportament agresiv, iar doi șefi din primărie au sărit după el în lac să îl salveze, dar fără succes. O altă zebră a murit la Zoo Timișoara în septembrie 2016. Decesul a fost subit, din cauza unei boli violente, spuneau atunci cei din primărie.
Reprezentanții instituției de pe C.D. Loga vor să renoveze grădina de la Pădurea Verde și să o redeschidă prin 2023.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Zoo Timișoara s-ar putea redeschide în 2023. Unde ajung animalele
Trimite articolul
XFara gradina zoologica pe acolo, ar trebui taiati copaci si nu sunt de acord cu asta, undeva in afara orasului, Padurea Verde trebuie marita, loc de plimbare prin natura , pentru oameni, fara beton, asfalt, borduri, garduri, tiroliene…
ce zoo privat in Timis?
Dati-le mă drumu… și băgați legi de protejare ale animalelor, nu zoo-uri. Șobolanilor!
-
Da, cine vrea sa vada animale salbatice sa se duca in padure, fara animale in cusca de 2 pe 3.
Zoo privat Comtim? Ma rog, gluma… insa interesant cum se transforma din public in privat, unde na, confidentialitate, etc… nu mai stim nimic de urma lor