Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție, pe clădirile a 19 școli din oraș.
„Una din mizele programului 35 de ani de libertate este să ajungem la tânăra generație care știe prea puține despre Revoluție și perioada comunistă. Noi am derulat și un concurs pentru elevi, Revoluționarul din familia mea, tocmai pentru a le oferi copiilor și tinerilor pretexte pentru a-și întreba părinții, bunicii sau profesorii mai multe despre curajul și unitatea timișorenilor care au schimbat cursul istoriei și au deschis drumul european al României, în Decembrie 1989”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Vineri, 20 decembrie, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria Timișoara organizează Gala Libertății, un eveniment artistic multidisciplinar care împletește teatrul, muzica și arta video. Timișoara de odinioară și Timișoara de astăzi se vor întâlni pe scena Operei Române, iar la eveniment au confirmat prezența diplomați și oficialități din 15 țări, dar și delegații ale orașelor înfrățite.
La fel ca în fiecare an, la ora 12, sirenele vor suna în Timișoara în memoria celor căzuți pentru libertate și democrație și în semn de omagiu pentru sacrificiul depus ca Timișoara să poată fi primul oraș liber din România.
Apoi, de la ora 19, în Piața Victoriei va avea loc concertul „Rock for Revolution”. Vor urca pe scenă: Doomsday Astronaut, Spitalul de Urgență, Marco Mendoza și Implant pentru Refuz.
Citiți principiile noastre de moderare aici!