Sindicaliștii au afișat pancarte pe care scria „Școală de finanțe, nu simulacru”, „Nu ne lăsați în bătaia puștii. Asigurați protecția juridică necesară în impunerea corectă a autorității cu care ne-ați investit” și „Parteneriatul ANAF-Contribuabil începe cu respectul și suportul pe care instituția îl asigură propriilor funcționari”.
Liviu Toader, președintele Sindicatului Național Finanțe Publice SindFISC și vicepreședinte al Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa, ne-a declarat că revendicările pleacă de la slaba finanțare a activității profesionale și de la discrepanțele salariale uriașe care există în cadrul aceleiași instituții.
„Revendicările noastre pleacă de la nemulțumirile cu privire la lipsa unei decizii politice privind elaborarea unui statut al finanțistului. De asemenea, procesul de digitalizare în ANAF are foarte mult de suferit în condițiile în care ni se cere performanță. La fel, dacă vorbim despre subdimensionarea aparatului din Finanțe. Chiar astăzi, într-o discuție cu colegii de aici (n.r. – Timișoara) am aflat că se confruntă cu acest impediment de mult timp, iar Direcția Generală Regională a Finanțelor Timișoara numeric, este cea mai mică direcție regională din țară”, ne-a spus Liviu Toader, președintele Sindicatului Național Finanțe Publice SindFISC și vicepreședinte al Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa.
Potrivit acestuia, de foarte mult timp, la Finanțele timișorene nu s-au mai făcut angajări, la fel și în întreaga țara.
„Vârsta medie în cadrul sistemului de finanțe publice este undeva la 52 de ani. Dacă ne referim la structuri precum Vama, Inspecția Fiscală, vârsta crește până la aproape 56 de ani. Politica de personal este catastrofală. Nu suntem de acord nici cu transferuri din afara instituției. Preferăm și dorim ca instituția să facă recrutări interne prin concurs”, ne-a mai declarat Liviu Toader.
În ceea ce privește salarizarea, acesta spune că sunt diferențe foarte mari între angajați care prestează aceeași muncă pe același post. Potrivit lui Toader, diferența ajunge și la 25%.
„O persoană care face aceeași treabă, care are aceeași pregătire, aceeași funcție, primește cu până la 1.500 – 2.000 de lei mai mult decât colegul din echipă”, a precizat liderul sindical.
Trimite articolul
XNoroc ca protestul din invatamant a fost convenabil “acoperit” de circul cu “cartusele” introduse in parlament.
#🤪
-
Atunci nu stiti ce este un cartus, nu mai ascultati propaganda.
-
de ce sa nu asculti propaganda? totul e doar propaganda, din toate partile. eventual sa nu iei de buna propaganda😂🤣😂
gloante, cartuse, depinde unde citesti, eu nu am cautat poze, nu-mi pasa. sigur a fost o vrajeala. in special cand niste “organe” ale statului iau in serios asa prostie evidenta.
cred ca n-am fost total explicit, asa ca reformulez: ieri subiectul care trebuia sa umple stirile ar fi trebuit sa fie protestul din invatamant. de ce n-a fost? pentru ca a fost altul care “i-a luat fața. E mai clar acum? daca tot nu, rugati pe cineva in care aveti incredere sa va explice ce am scris, jndiferent daca e de acord sau nu.ps. in general prefer fara plural de politete dar in special cand e combinat cu a stii sau a nu stii ceva si cu sfaturi ce sa fac sau sa nu fac.
#🤪
-
Anti vrăjeală vorbești tampenii
Suntem un stat in deriva. Nici un guvern nu vrea sa se ocupe de instituțiile statului, să facă o piramidă salarială corecta, o bonusare pentru cei buni, dar și penalizări pentru leneși, să dea protectia și puterea juridică necesară.
Peste tot in vest posturile de la stat sunt vânate, bătălie la angajați, pentru că salariile sunt de 2-3 ori cât salariul mediu, beneficii gen mașina de serviciu și nu Loganuri, ci BMW-urinsi respect impus prin lege de nu comentează unu in fata lor.
-
confunzi democratia cu meritocratia? 🤣😂🤣
hai sa votam sistemul de valori, ai fi surprins ce ar iesi. nu de alta, da’ ne arata “piata” cu a sa “cerere si oferta” ce doreste cetateanul: influenceri, vedete, circ. Si passive income, cat mai mult, sub orice forma. “Investitii”.
Meseriasi intr-o meserie oarecare? nu ne tre, sa plece in vest. Iaca au plecat. I-a pasat cuiva de salariile din invatamant sau din sanatate? nope, sa fie cu catuseee, la brutariee, anticorapșan, sa aiba politistii salariul cat mai mic, bugetariiiii, huuuooo, acest omul gras care sta catarat in spinarea lu’ omu slab, pensii speciale si alte vrajeli. Descürcareala pe cont propriu, sa privatizam tot, statul minimal, piata libera. Yep, ia de-aici, ca vine “vestul” sa-ti bage in straita. sau te descürci tu, desigur. #sîeu. No, asta se vrea, asta avem.ps: oare la privat e pe meritocratie? prin corporatii asa, e pe meritocratie? acolo toti is harnici si vompetenti nevoie mare? sau daca nu, aia care sunt is si recompensati, sau si acolo e pe baza de pupinc. si de cine da din coate, iar aia competenti tin in spate fiecare 2 pile inutile ale cuiva sefütz si inca cativa nivel cel mult mediocru? oare “sefii” din corporatii is niste “capacitati”?
#deci unde e problema domnule?
#🤪
Angajații ANAF să învețe să vorbească cu cei care le trec pragul,apoi să aștepte alte schimbări. Unii angajați chiar nu merită să spună că lucrează la ANAF,darămite chiar să lucreze acolo….