Protestul de la Casa de Pensii Timiș s-a desfășurat timp de o oră, între 10:00 și 11:00, dar activitatea cu publicul nu a fost perturbată. Sindicaliștii au anunțat că acțiunile vor continua în același fel și în zilele următoare, până le vor fi respectate revendicările.
Revendicările transmise conducătorilor Casei de Pensii sunt:
- Tratament echitabil: cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Nu mai suntem dispuși să acceptăm discriminare sau batjocură;
- Remunerare corectă: solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate. Suntem demni de o remunerare pe măsura contribuției noastre la societate;
- Condiții de muncă adecvate: cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum și resurse suficiente pentru a ne desfășura activitatea în mod eficient;
- Personal adecvat: suntem conștienți de cerințele activităților noastre și solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă și pentru a asigura servicii de calitate.
Trimite articolul
XI-auzi… ce mai vor si fomistii astia? Au auzit de taxe marite si hop si ei…
-
Mai degrabă au auzit că vin alegerile la anu’…🙂
Exista si varianta ca acesti bugetari nemultumiti sa isi prezinte demisia si sa ne faca onoarea de a se alatura mediului privat. Putorile ordinare muta hartii si raspund in scarba, in umbra unei crase incompetence profesionale.
ok ok ok tineti-mi caii
Din ce stiu eu, acolo nu sunteti doctoranzi cu abtitudini speciale. Si nici fortati la locul de munca. Nu va place? La privat!
Nu va calificati la privat? La facultate cu voi. Dar una serioasa nu de inotat ca lebada in Viena.
“Remunerare corectă: solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate.” Care ar fi remunerarea corecta in contextul in care munca unui angajat pe o intreaga luna poate fi executata de un AI in cateva secunde? Hai, minute…
Nu pot sa apreciez cat lucreaza ei, dar daca chiar lucreaza asa din greu, insemna ca lucreaza ineficient.
Implicit functionarii, nu doar cei publici! sa-si faca incet incet bagajele daca nu vor sa devina mai eficienti. Si nu-mi veniti ca de la sefi trebuie sa vina, ca vointa pleaca de la tanti Rodica/Jeni/Marioara de la ghiseul 3.
Mai degrabă au auzit că vin alegerile la anu’…🙂
Am.avut. neplacerea sa am de a face cu aceasta instituție. Se misca extrem de greu. Nici acum.nu mi s a rezolvat problema.
Am reușit sa depun actele după ce am scris ministerului sănătății.
Știu ca sunt salarii mici la stat, dar pot oricând migra către privat.
-
Si cum va rezolva “migratia” catre privat problema lipsei de personal existenta si acum fara “migratie”? Nu pricep.
-
Prin venirea unor oameni entuziaști, care doresc sa performeze și care sa fie remunerați corespunzător după o perioada de proba. Asta ar fi una dintre variante
-
Atata naivitate nu are cum sa existe intr-un singur om. Sunteti mai multi?
-
Aștept propunerea ta la soluționarea acestei probleme.
O propunere ancorata în realitate, nu naiva ca a mea. -
Sa mai cumparam niste avioane, niste submarine si niste blindate ceva. Si sa vorbim in cunostinta de cauza, nu stiu cati din cei care au comentat stiu salariile, conditiile de munca(inclusiv volumul de munca, a avea de-a face cu gramezi de tot felul de oameni toti plini de pretentii dar nu toti avand minim bun simt, tot felul de tipuri de acte necesare in functie de locul(rile) de munca si perioade de munca, legislatie etc). Toti stiu foarte bine ce trebuie sa faca un bugetar, dar nu gasesti un meserias(privat) decent nici cu slujbe la biserica.
Da, asta ar fi solutia, sa vorbeasca fiecare despre salariul lui, nu despre al altuia cand nu-i cunoaste nici fisa postului, nici calificarea, nici salariul, nici conditiile de munca, nici nimic nimic. E clar domnule Dan Sorescu? -
AI-ul te va papa! Lantzule
-
Nu cunosc detaliile legate de salarizare, dar cred ca volumul de munca este dat și de birocrația excesiva, capitol la care nu vad sa protesteze cei de la casa de Pensii.
Un exemplu elocvent l am trăit recent, când a trebuit sa prezint de doua ori certificatul de deces al tatălui meu, pe aceeasi speta.Probabil se dorește o birocrație sufocanta, ca să își justifice unii salariul prin plimbatul unor hârtii.
Nu contest faptul ca e dificil sa lucrezi cu omul, dar se presupune ca știau la ce se inhama când s-au angajat.
-
@asorescu Nu cunosti, nu vorbi. Ce crezi tu e irelevant. Pot sa-mi dau si eu cu parerea cat sa fii tu platit pe baza a ce cred eu? Sau ai considera-o o obraznicie? Cred ca ar trebui sa fii platit mai putin, pentru ca serviciile firmei tale sa fie mai ieftine pentru mine. Ce zici de asa logica? Si sa lucrati mai eficient. Nu stiu cum lucrati, de ce lucrati asa, cine ce va impune prin lege, dar pot sa am pareri, nu? Si sa va critic, nu? Pentru binele clientilor vostri. Am zis obraznicie ca sa nu zic nesimtire, ca tu esti mai naiv decat limita legala. Gandeste mai mult si vorbeste despre ce cunosti, nu stabilesti tu cine ce salarii merita cand nici nu stii ce salarii au, dar ai tu “pareri” ca nu merita mai mult. Ai votat? Aia au facut birocratia, deci e vina ta. N-ai votat? Sa-ti fie rusine atunci si sa-ti vezi de ale tale, nu de ale altora. Si ai sarit peste partea cu submarinele…
Clar, domnule Sorescu?
-
-
Mi e clar ca o discuție pe argumente nu este posibila. Nu mi am permis sa stabilesc o grila salariala, doar am enunțat o posibila cauza a volumului mare de lucru.
După vehementa răspunsurilor, probabil sub pseudonimul folosit, se ascunde un angajat al respectivei institutii, lezat de faptul ca un cetățean are o părere pertinenta despre anumite disfuncționalități în relația cu publicul.-
Iar ai sarit peste partea cu submarinele. De ce? Repet: De ce? Si de ce crezi ca insist eu cu acest aspect? Astept raspuns, incepi cu el.
Ce argumente nu intelegi din cele scrise de mine? E neclar ca tu poti sa-ti dai cu parerea doar despre calitatea serviciilor, nu despre cat de multumit sau nemultumit are dreptul sa se simta altcineva de conditiile de munca si de salariu? Dar sa mai si zici tampenia “sa mearga in privat”? Si de unde iei tu entuziastii aia competenti care sa lucreze pe salariile astora? Te oferi si te si pricepi? Te apuci sa comentezi si la niste angajati din privat de la o firma cu review-uri mici pe net si le spui ce trebuie sa faca daca sint nemultumiti de conditiile de munca ori salarii?Reciteste ultima intrebare.
Ai fost spalat pe creier sa reactionezi la ‘bugetari’. Ce treaba ai tu cu protestul lor? Si presupui numai tampenii, astept sa-ti ceri iertare in privinta presupunerilor despre mine, folosite la modul jegos de invinuire. Lucrez in privat eu si intreaga familie. Dar nu sunt spalat pe creier sa reactionez negativ la cuvantul “bugetar”.
Vehement? Da. De ce n-as fi, ca se simte cate o floricica lezata la sentiment? Acum ia un pix si o foaie, si fa-ti o schema cu ce ai scris tu si ce am raspuns eu. Vezi apoi cine a scris argumente si cine a scris “pareri” si “presupuneri”. Ti-am spus sa gandesti mai mult si sa scrii despre ce stii. Ai scris ca ai avut ceva probleme. Nu din cauza celor care protesteaza, dar ai vrut sa sugerezi ca protestul lor ar fi cam nejustificat. Hai sa zicem. Dar tot ce ai scris in plus sunt tampenii. Tu poti fi foarte de treaba, dar asta nu schimba faptul ca ai scris tampenii.
Sa nu uiti iar de submanrine si sa nu te faci ca ploua si brusc ti-ai dat seama ca “vai, nu are rost discutia”. Asta ar fi o atitudine de floricica de-aia mica mica, nu de om cu argumente. Vreau ratiune, nu sensibilitati de adolescenta. De ce insist cu tine? Pentru ca tu esti doar naiv, ceilalti dresati… prefer sa nu spun ce parere am despre comentariile lor. Ia fiecare propozitie pe care am scris-o si “dormi” pe ea, si daca nici atunci nu e clar… sigur o sa mai ai tu niste presupuneri si pareri de care o sa fii convins ca reprezinta argumente.
-
-
-
ce greva? astia asa muncesc de zici ca sunt tot anul in greva, la munca!
-
Si tu pari foarte harnic.
Sa privatizam Romania! Dap, asta pare a fi solutia, da-l incolo de stat, sa-l vindem. Il impartim frumos pe bucati, si sigur se gaseste o corporatie si pentru casa de pensii sa faca profit. Clientul nostru, stapanul nostru! Cam ca la o banca asa.
Sa aplice pt joburi in privat, sa vedem cine o sa le angajeze, mai ales cu atitudinea tzopista pe care o afiseaza.
Statistician medical principal: 4762 ron brutu. prea mult!!!! zic sa vina cu bani de-acas’!
cam cati angajati considerati ca ar trebui sa fie la casa de pensii timis?
-
Cam cat de repede se misca profesionistii! Cand stau si tasteaza trei cifre in 10 minute, cand stau la barfa si cafele 80% din timp, cand mai sunt 10 mibute din program si iti spun in sictir sa vii maine, cam cati crezi ca ar fi nevoie?
Singura instituție de stat din oraș unde toți angajații (cu excepția portarului) se poartă urat cu oamenii, nu dau deloc dovadă de empatie și înțelegere.
-
Portarul e angajatul unei firme de paza.
nu e destul ca baga mana in pensiile celor din diaspora,,mai sant si nemultumiti.
-
In ce sens “baga mana in pensiile celor din diaspora”? Fura din bani? Cum? Fa plangere penala! Dar vezi ca si inducerea in eroare a organelor judiciare(plangere nereala) se pedepseste…