Printr-o investiție de peste 1 milion euro, Spitalul Premiere își extinde gama de servicii oferite pacienților prin adăugarea intervențiilor din ariile de cardiologie intervențională, radiologie și neuroradiologie intervențională, precum și tratamente endovasculare.
Angiograful asigură o calitate excelentă a imaginii, esențială pentru realizarea cu acuratețe a unui act de diagnostic sau terapeutic în procedurile cardiace, vasculare, ginecologice și neurologice. Un alt beneficiu major al tehnologiei performante este reducerea dozei de radiații cu aproape 75% față de aparate similare, astfel, atât pacientul cât și medicul operator sunt expuși unei doze de 4 ori mai scăzute de radiație X în timpul procedurilor.
Echipa multidisciplinară a departamentului de Terapie intervențională este formată din medici cu vastă experiență în tehnicile intervenționale asigurând obținerea celor mai bune rezultate pentru pacienți.
Printre ariile medicale în care se poate face diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cu ajutorul angiografului se numără: cardiologie (coronarografie, implantare de stent coronarian, implant de stimulator cardiac și defibrillator intern, angiografia și angioplastia periferică, terapie de resincronizare), ginecologie (fibroame uterine), urologie (adenom de prostată, varicocel), neuroradiologie intervențională (anevrismul și malformația arteriovenoasă cerebrală, tumori sau anomalii vasculare cerebrale, discopatii, tasări vertebrale), tratament endovascular (boala arterială periferică, angiografii diagnostice, flebografie, fistulografie), oncologie (închiderea minim invazivă a vaselor ce alimentează formațiuni benigne sau maligne).
„Cu ajutorul angiografului punem în practică tehnici intra-vasculare imagistice, minim invazive, pentru tratamentul pacienților cu boli cardiovasculare. Concret, echipa noastră de medici cardiologi intervenționiști utilizează aceste tehnici rafinate pentru a evalua fluxul sanguin și presiunea din arterele coronare și camerele inimii, precum și pentru a trata anomaliile care afectează funcția sistemului cardiovascular pe cale minim – invazivă.” Dr. Milovan Slovenski, Medic primar cardiologie și medicină internă.
Toate procedurile de neuroradiologie intervențională și unele dintre procedurile de radiologie intervențională realizate se desfășoară sub anestezie generală pentru siguranța și confortul pacientului și, în general, durează între 1 oră și 4-5 ore în cazul procedurilor complexe. Post-intervenție, pacienții sunt monitorizați atent timp de 12-24 de ore în compartimentul de anestezie terapie intensivă al spitalului.
„Neuroradiologia intervențională terapeutică implică folosirea procedurilor endovasculare minim invazive prin inserarea unei teci de 2 mm la nivelul arterei femurale sau radiale și navigarea cu ajutorul unor catetere până la nivelul vaselor intracerebrale unde cu materiale implantabile specifice sunt închise (embolizate) anumite anomalii vasculare cerebrale (cel mai frecvent vorbim de anevrismul cerebral, malformația arteriovenoasă cerebrală și fistula durală cerebrală. Avantajul acestei metode este dat de perioada minimă de spitalizare (2-3 zile) și siguranța procedurii minim invazive superioare neurochirurgiei clasice deschise. Dintre aceste afecțiuni, cea mai frecvent întâlnită și una dintre cele mai periculoase patologii vasculare este patologia anevrismului cerebral” Dr. Cristian Mihalea, Medic primar supraspecializare în Neuroradiologie Intervențională
Abordarea multidisciplinară și aparatele medicale performante oferite în Spitalul Premiere ajută astfel la obținerea celor mai bune rezultate – diagnostic precis, rapid și corect și intervenții minim invazive pentru tratarea afecțiunilor identificate.
Noul aparat va fi folosit și în cazul pacienților care au nevoie de tratament endovascular deoarece angiografia este considerată a fi standardul de aur în evaluarea bolii arteriale periferice.
“Tratamentul intervențional devine necesar pentru boala arterială periferică atunci când simptomele pacienților, cum ar fi durerea, se accentuează din cauza pierderii circulației. Acolo unde tratamentul medicamentos sau exercițiile fizice supravegheate nu sunt eficiente, putem oferi acum pacienților soluții moderne, salvatoare.” Dr. Adrian Mănesc împreună cu Dr. Ștefana Deznan, Medici specialiști Chirurgie vasculară
(1735)
Citiți principiile noastre de moderare aici!