Acesta nu este mulțumit de modul în care sunt întreținute parcurile și spațiile verzi din oraș și acordă termen o lună Primăriei Timișoara pentru a pune la punct locațiile vizate.
Ritivoiu a afirmat că parcurile din Timișoara sunt sub orice critică.
„Am să dau termen o lună Primăriei Timișoara pentru a aduce parcurile la un nivel decent, de a tăia iarba și a cosmetiza ce este de cosmetizat și peste o lună, din data de 6 iunie, vom începe frumos un control, pentru că se pare că, dacă facem controale, sunt efecte. Situația este cu atât mai gravă cu cât discutăm și de ambrozie, căpușe, care se găsesc în această vegetație luxuriantă și vin și țânțarii. Dacă mă întrebați pe mine, e o chestiune de bun simț, gospodăresc, fiecare la noi acasă cred că ne curățăm gunoiul, noroiul și ne tundem iarba. Ne-a luat primăvara prin surprindere”, a declarat, miercuri, prefectul Mihai Ritivoiu.
Acesta spera că, peste o lună, controlul să nu se soldeze cu amenzi, ci cel mult cu avertismente.
La scurt timp după declarația prefectului, reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat un program prelungit pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș.
„În această perioadă, când există un nivel ridicat de umiditate sau ploi și pe timpul zilei, temperaturile depășesc 20 de grade, condițiile sunt optime pentru ca vegetația să crească cu aproximativ 1-1,5 centimetri pe zi”, au transmis reprezentanții municipalității.
Primarul Dominic Fritz a cerut companiilor care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi – Horticultura, Rogera și Bariera – să prelungească programul de lucru în această perioadă și să lucreze chiar și în weekend pentru a ține sub control acest fenomen.
„De la începutul săptămânii lucrătorii celor trei companii au intervenit în împrejurimile Catedralei, la Pasajul Jiul, Parcul Central, Splaiul N. Titulescu, Bd, 16 Decembrie 1989, Parcul Botanic, Piața Victoriei, pe ambele maluri ale Canalului Bega, pe str. Victor Babeș și în multe alte locuri din oraș. Suplimentarea vizează inclusiv școlile și grădinițele din Timișoara. În total, pentru cosirea vegetației, activează în acest moment aproximativ 100 de lucrători. Vă rugăm să folosiți aplicația de sesizări sau website-ul Primăriei Timișoara, secțiunea „Spațiu verde neîngrijit”, pentru a semnala spațiile care necesită intervenție”, au mai transmis reprezentanții instituției.
foto: PMT
Citiți principiile noastre de moderare aici!