Primăria Timișoara a emis, luni, autorizația de construire pentru reabilitarea scenei din Parcul Rozelor. Copertina de la Teatrul de vară a fost distrusă de furtuna din urmă cu aproape patru ani, iar primăria are încă de acum nouă luni constructor. În urmă cu trei săptămâni, reprezentanții PMT spuneau că „la scena din Parcul Rozelor mai este nevoie de un aviz. Noi estimăm că este o chestiune de zile până când se va da startul lucrărilor”. Au trecut trei săptămâni de atunci.
„Eliberarea autorizației de construcție s-a făcut azi (luni – n.r.), ceea ce înseamnă că lucrările la scena din Parcul Rozelor pot începe imediat. Reamintim că această scenă a fost părăsită după furtuna din 2017, iar noua administrație a reușit ca în doar două luni de la aprobarea bugetului local să pornească aceste lucrări. Important este și că reparația scenei va fi gata în scurt timp și va găzdui evenimente încă din această vară”, a declarat Bogdan Marta, unul dintre cei șase consilieri personali ai primarului Dominic Fritz.
De ce a durat trei săptămâni de la o „chestiune de zile”? A fost nevoie de un plan de amplasament care să fie vizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), iar Casa de Cultură Timișoara a semnat, în 11 iunie, un contract pentru „două măsurători topografice pentru imobilele situate în Timișoara” cu o firmă din Timișoara, în valoare de 4.200 de lei, adică puțin peste 800 de euro.
Constructor există din toamna lui 2020
Scena din Parcul Rozelor are aproape patru ani de când a fost distrusă de furtună. Un an mai târziu de la vijelia care a zburat acoperișul acesteia s-a făcut o expertiză, care a arătat că investiția inițială s-a făcut fără proiect, așa că siguranța scenei a fost mereu o problemă.
„Nu există proiect autorizat și verificat de către un verificator autorizat, nici măcar însușit de către proiectant prin semnare și ștampilare, ci numai un proiect de arhitectură și rezistență de casă, parte desenată a SC Pro Wasser AT SA cu structura de rezistență a copertinei și a SC MG Building Design SRL, pentru partea de arhitectură. (…) Clădirea construită în anul 2004, din punct de vedere al alcătuirii structurii metalice, este corectă, dar din punct de vedere al formei învelitorii, conceptual este greșită”, se arăta în expertiza plătită de PMT.
Abia în vara lui 2020 s-a făcut licitația pentru „reabilitare (structuri metalice și arce pentru spații culturale) – scena (pentru spectacole cu învelitoare din membrană impermeabilă) – Parcul Rozelor”, iar lucrarea a fost atribuită în septembrie 2020. Scena ar trebui reabilitată de firma Bumerang SRL, cu 636.650 de lei cu tot cu TVA, aproape 130.000 de euro. Conform documentației primăriei, lucrările trebuie finalizate în șase luni, dar reprezentanții instituției de pe C.D. Loga spun că totul va fi gata într-o lună și jumătate.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XSe termina pana in 2030 ????
-
Foarte greu de crezut…..din titlu:”se poate reabilita”, nu rezulta altceva…..poate , candva , prin 2100
-
Daca pentru o lucrare de 6 luni,au trebuit 9 luni pentru o semnatura…atunci nu…nu va fi gata in 2030.
-
“Noua administratie” a reusit ca in doua luni sa constate ca exista un proiect si o firma care sa execute lucrarile, dar a avut nevoie de trei saptamini sa elibereze un aviz.
-
Inca n-ai invatat sa citesti? “A fost nevoie de un plan de amplasament care să fie vizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI)”, care nu apartine de “noua administratie”. Dar na, cand NU VREI sa intelegi ceva, comentezi pe de langa. Iti e dor de dosul robului?
-
Mai george, daca imi este dor de ceva atunci da, imi este dor de orasul in care specimene imbecile ca tine sa existe doar la zoo.
-
Ce lucrare banala!
-
De n-a reusit robu s-o rezolve in aproape un mandat…
Draga Roxana, vad ca ti-ai facut un obicei in a cenzura comentariile “neconforme”.
De ce vă grăbiți așa?
Replantat tot cu copaci, iarba verde unde sa se joace copiii, fara scena, fara tot felul de trandafiri si alte floricele inutile, odata acolo a fost padure, zona trebuie reimpadurita- stejari, fagi, salcami etc
Cocluzia specialistilor ”Clădirea construită în anul 2004, din punct de vedere al alcătuirii structurii metalice, este corectă,” Hardughia metalicanumita cladire de specialistii lu’ peste prajit, a fost supervizata si aprobata ca si investitie de inginerul taranisto-constructor Ciuhandu! Din 2004 nici primarul Ghita 4 mandate si nici Lae doua mandate nu au realizat ca este o constructie fara autorizatie. Tipic romaneste.
Apropo nimeni nu mai zice nimic de portalul de pe Calea Lugojului modificat fara nici o autorizatie de mascariciul Robu, structura care a omorat un tanar de la furtuna din 2017?! Robu care a tocat 50.000 de euro din banul public pentru gusturile lui de un kitsch desavarsit
Dar cum se poate asa ceva Herr FRITZ DONIMIC sa cheltuiti bani din bugetul Timisori cu asemenea lucruri ,lucrari inutile.Bani se puteau folosi in alte scopuri mult mai util(cumparare de mochete.birouri,compiutere,angajari de ceva personal nou)Daca a stat atitia ani asa mai poate sa stea 3 ani asa cat mai aveti mandat
ati votat! acum luati cu mooie, scuze, paine!!