„În prezent se desfășoară ample lucrări de demolare menite să îndepărteze părțile slabe și să le înlocuiască cu structuri de beton care să susțină noile utilități date clădirii. Peretele din spate a fost demolat pentru a se turna un altul de beton, care să susțină noul nivel ce se creează în podul actual al clădirii, precum și terasa de pe acoperiș. Pereții laterali ai cinematografului vor fi cămășuiți cu beton ca să întărească clădirea și să susțină aceste noi utilități”, transmit beneficiarii proiectului.
În podul actual al clădirii va fi creat un hub modern care va fi dedicat educației prin film și producției locale de film și care va reuni un spațiu de cowork, birouri pentru echipele festivalurilor de film și ale celor care produc filme în oraș și multe altele. Tot acolo vor fi și biroul administrativ, o sală de ședințe, o chicinetă și toalete.
Pe noul acoperiș va fi montat un ecran retractabil, pe structură metalică, dar se va pune și o scenă pentru evenimente mici, dotată cu sistem de sonorizare, mixer și proiector dedicat. Acolo va fi și un bar cu terasă pentru 80 de persoane.
Lucrările la Cinema Studio au început în luna iunie a acestui an și ar trebui să țină un an și jumătate. Este al treilea cinematograf al primăriei care a intrat în șantier, după Dacia și Victoria.
Contractul pentru execuție a fost semnat încă din luna aprilie, iar de lucrări se ocupă asocierea Audiotech Multimedia Gruoup – Mist Lider Construct SRL. Transformarea Cinema Studio costă puțin peste 14 milioane de lei. Documentația a fost plătită de compania de asigurări Groupama, implicată în proiect alături de Institutul Francez din România, asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort). Clădirea îi aparține Primăriei Timișoara, care pune banii pentru reabilitare.
Cinematograful Studio va funcționa sub forma unui spațiu cultural de tipul art house, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas. Domeniul principal de activitate va fi cinematografia, cu proiecții de filme europene independente, de artă sau de autor. Dar noul spațiu va deservi și domeniile conexe industriei cinematografice, cum ar fi producția de film (ficțiune, documentar, animație), jurnalismul, multimedia, fotografia, sound designul sau dezvoltarea unui program de educație cinematografică pentru copii și tineri. Viitorul cinematograf de artă al Timișoarei va avea două săli de proiecție: una de 190 locuri și una de 64 locuri, cea din urmă fiind concepută ca un spațiu multifuncțional. Cea mai mică va putea fi folosită pentru ateliere și dezbateri sau ca studio foto.
Foto: facebook/Cinema Studio/ Fidografia
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XProiectul e SF dar se cirpeste o structură de 100 de ani, în final (în interior) nu o sa mai fie nimic vizibil din arhitectura veche, deci nu exista justificarea ca se păstrează patrimoniul. Sa speram ca nu se prăbușește și o sa fiek victime.
“Mozi “Domnule primar in functie asta lipseste in Timisoara in rest avem de toate,sosele,drumuri,trotuare super,curatenie in oras ca nici in casa nu avem asa,aer curat ca in sanatori,gradinite,scolii,spitale la nivel mondial.Se stie ca santeti actionar la Netflix asa ca trebuiesc MOZI sa va prezentati capodoperele.Ca la moll sant salii cate vreti si in majoritate sant goale
-
Nu am inteles nimic
-
Daniel pentru tine ca sa intelegi iti traduc in limba ta materna.Timisoara are de toate.transport in comun ca nimeni alti,strazi,trotuare,parcuri o minunatie,scoli,crese,gradinite la care alti doar viseaza,spitale care medici de renume mondial ar dori sa activeze.Numai si numai cinematografe lipseau timisorenilor
-
ai inteles ca sunt bani de la ministerul culturii?tm o sa fie capitala culturala…
-
-
Parca vad ca primaria nici nu va avea bani sa intretina o astfel de structura. Mai bine ar fi transformat totul in ceva care chiar ar aduce venituri.
cand va fi gata in 2080?
Acuma ca am terminat de renovat toate scoliile si spitalele, am facut chiar sute noi, am facut pasaje, am facut parcari supraetajate, am facut perdele verzi sa reducem poluarea putem sa ne apucam sa renovam cinematografele vechi sa mai facem cate un club pentru tineretul cult, nu?
Asta era un exemplu clar de proiect robulian ce trebuia oprit. In schimb fritz a oprit lucrarile la drumul boilor fix la partea care tine de timisoara, fiind mai rau decat ce vezi in pozele de dupa al 2-lea razboi mondial!
Dar, hey, sa fie cafenele pentru tineretul frumos si liber, zic!
Super , mai un loc unde sa se simta bine “intelectualii” , oare cine credeti ca o sa foloseasca terasa de 80 de locuri si barul pentru petreceri? Iobagii nu o sa aiba acces cu siguranta.
Bine că nu a rămas la gunoiul de av. butuza