De o lună și jumătate este nevoie pentru reabilitarea scenei de la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, după ce aceasta a fost distrusă în urmă cu aproape patru ani, la furtuna din septembrie 2017. Primăria Timișoara a făcut cu pași mici pregătirile pentru reparațiile necesare. O expertiză din 2018 a arătat că investiția inițială s-a făcut fără proiect.
„Nu există proiect autorizat și verificat de către un verificator autorizat, nici măcar însușit de către proiectant prin semnare și ștampilare, ci numai un proiect de arhitectură și rezistență de casă, parte desenată a SC Pro Wasser AT SA cu structura de rezistență a copertinei și a SC MG Building Design SRL, pentru partea de arhitectură (…) Clădirea construită în anul 2004, din punct de vedere al alcătuirii structurii metalice, este corectă, dar din punct de vedere al formei învelitorii, conceptual este greșită”, se arăta în expertiza plătită de PMT.
Constructor există din septembrie 2020
Municipalitatea a reușit să liciteze abia în vara anului 2020 (iulie – n.r.) lucrările de „reabilitare (structuri metalice și arce pentru spații culturale) – scena (pentru spectacole cu învelitoare din membrană impermeabilă) – Parcul Rozelor”. Acestea presupun înlocuirea membranei deteriorate și/sau ieșite din garanție, reparații și consolidări ale sistemului structural prin îndepărtarea ruginii, grunduire și vopsire.
S-a încheiat și contractul, lucrarea fiind atribuită, în toamna lui 2020 (septembrie – n.r.), firmei Bumerang, cu 636.650 de lei cu tot cu TVA. Reprezentanții PMT spuneau că „în octombrie se dă ordinul de începere, cu termen de finalizare luna decembrie”.
Mai trebuie un aviz de la primărie
Au trecut luni bune de atunci, iar scena arată cam la fel ca după furtuna din septembrie 2017. Reprezentanții primăriei spun acum că mai e nevoie de un aviz, care trebuie dat chiar de… primărie.
„La scena din Parcul Rozelor mai este nevoie de un aviz. Noi estimăm că este o chestiune de zile până când se va da startul lucrărilor. Reparația copertinei afectată de furtuna din septembrie 2017 va dura doar o lună și jumătate, însă Casa de Cultură dorește să refacă cu această ocazie și cabinele artiștilor. Aici vor fi amenajate și toalete, pentru că până acum acestea nu existau în zona artiștilor. Astfel, întreaga lucrare va fi gata la timp pentru Festivalul de Operă și Operetă de la finele lunii august”, a explicat Bogdan Marta, unul dintre consilierii personali ai primarului Dominic Fritz.
Rămâne de văzut ce înseamnă „o chestiune de câteva zile”, în condițiile în care declarația reprezentanților primăriei ne-a intrat în posesie la sfârșitul săptămânii trecute.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XHai ca s-au miscat repede, 4 ani…
In plina vara, cand ar trebui sa se tina spectacole! E o bataie de joc generala la adresa cetatanului dar pana la urma pe toti retardatii astia din administratii i-au ales niste cetateni…
Robu n-a avut interes pentru ca:
1) Nu erau copaci de taiat
2) Pe acolo nu se putea trece cu Mercedesul.
3) Era hilar sa puna semafoare
-
Orbu a lasat mostenire fritzului un proiect care avea nevoie doar de un aviz din partea primariei, un contract semnat cu un constructor specializat in domeniu si probabil si suma necesara realizarii lucrarii. Grea mostenire pentru fritz.
-
“Probabil si suma necesara”??? Din cate stiu a lasat o gaura mare, mare in buget si lucrari contractate cat cuprinde. Avizul lipsa din parte a Primarie nu a fost dat cu buna stiinta, ca sa nu inceapa lucrarea pentru care nu erau bani.
-