La unitatea școlară din cartierul Soarelui au loc, de șase luni, ample lucrări de extindere și modernizare.
Vă reamintim că, în iulie, consilierii locali au decis ca Primăria Timișoara să plătească în plus constructorului de la Școala Generală 30 încă 4.141.228,43 lei cu TVA, pe lângă suma prevăzută inițial în contract din cauza scumpirii prețurilor la materiale de construcții.
Termenul de finalizare al lucrărilor este de doi ani, dar primarul Dominic Fritz speră ca următorul an școlar, 2023-2024, să-i găsească pe elevi în noile săli de clasă.
Edilul s-a deplasat, marți, pe șantier, pentru a verifica ritmul lucrărilor.
„Suntem la Școala Generală 30, una dintre cele mai mari și cunoscute școli generale din Timișoara, care are mari probleme cu spațiile și avem aici construcții modulare pentru elevi. De aceea este important că avem în construcție două corpuri noi, unul cu zece săli de clasă și altul cu șase săli. Am început să lucrăm în februarie și avansăm în ritmul planificat. Bineînțeles că miza este să terminăm până începe anul școlar viitor și elevii să poată folosi clasele. Mai avem și lucrări la fațadă pentru că vrem un minim de reabilitare și pentru clădirile existente. Valoarea proiectului este de peste 24 de milioane de lei pe fonduri europene”, a declarat, marți, primarul Dominic Fritz.
Fiecare sală nouă va dispune de 30 de locuri. Contractul a fost semnat cu SC T.T. & CO SOLARIA GRUP S.R.L. – lider asociere și S.C. EURAS SRL – asociat.
Și după finalizarea lucrărilor de extindere, elevii de la Școala Generală 30 din zona Soarelui se vor confrunta cu spații insuficiente, astfel că vor fi păstrate construcțiile modulare, așa-zisele containere. Acolo sunt amenajate laboratoarele pentru studierea limbilor străine.
foto: Tion
Pe aceeași temă:
Încep lucrările pentru extinderea Școlii Generale nr. 30. Vor fi 16 săli noi de clasă
Trimite articolul
XConstructorul are autorizare de la gardienii publici pentru depozitarea materialelor de constructie pe trotuar si in parcarea de linga santier?