Continuă construirea unui nou corp de clădire cu etaj la Școala Gimnazială nr. 13, de pe strada Musicescu nr. 14. Până în momentul de față, parterul a fost finalizat, iar acum se lucrează la structura de rezistență și la stâlpii pentru următorul nivel. Urmează ca apoi să fie turnată ultima placă și să înceapă intervențiile la exterior, acoperiș, instalații etc.
Vă reamintim, construcția unui nou corp clădire la Școala 13 a început la finalul anului 2022, când primarul Dominic Fritz a semnat contractul de execuție Conpep Drag SRL, o firmă din Lugoj.
Valoarea investițiilor, cu tot cu TVA, este de cca. 650.000 de euro, iar finanțarea se face din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 de luni, dar fiind un proiect susținut prin POR 2014-2020, s-a negociat ca firma care se ocupă de lucrări să le termine până la finalul anului 2023.
La parter, noua clădire va avea trei săli de clasă și o sală de sport cu suprafața de 164 mp. Tot la parter vor fi amenajate grupuri sanitare și va fi instalată o centrală pentru detecția incendiilor. La etaj vor fi amenajate patru săli de clasă, o tribună și grupuri sanitare.
Noua clădire le va deservi celor 613 elevi care studiază în acest moment la Școala Gimnazială nr. 13, dar și copiilor din zona Freidorf, care vor avea acces la o infrastructură educațională modernă.
„Școală de cartier aglomerată, unde copiii învață de mulți ani în structuri modulare. Amplasate pe terenul de sport al școlii, au făcut dificilă orice formă serioasă de mișcare a copiilor. La finalul anului trecut am început construcția unui nou corp clădire la Școala 13 din Calea Șagului. Construim săli de clasă și o sală de sport/multifuncțională. Scăpăm și de construcțiile modulare și eliberăm și terenul de sport.
Situația nu e singulară – de aceea investim masiv în infrastructura de învățământ din Timișoara. În construcție chiar acum avem 82 de săli de clasă la nivel de oraș. La școli centrale, la școli de cartier”, spune primarul Dominic Fritz.
foto: Facebook/Dominic Fritz
Proiectul este co-finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9– Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC), apel de proiecte nr. POR/722/9/1/1/Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!