Toate traseele create prin intermediul proiectului „Eco Timiș/Eco Tamis” vor fi refăcute pentru a oferi iubitorilor de ciclism infrastructura necesară. Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș a semnat un contract de mentenanță a mobilierului turistic pentru ca, în următoarele săptămâni, piesele să fie refăcute. Cele de pe cel mai lung traseu de cicloturism (Traseul 3), care iese din Timișoara prin Giroc și ne poartă prin Valea Râului Timiș până la Pădurea Macedonia, au fost afectate anul trecut de inundații, dar și de lipsa de civism. Acum sunt însă în proces de recondiționare. Au fost deja reparate câteva bănci și coșuri de gunoi.
„Cel mai lung traseu de cicloturism marcat de Turism Timiș prin intermediul programului Interreg IPA CBC Romania-Serbia Programme, Traseul 3 este pregătit pentru noul sezon de turism activ în Timiș. Piesele de mobilier – afectate de inundațiile anului trecut, dar și de lipsa de civism – sunt acum în proces de recondiționare, reparare și înlocuire”, spun reprezentanții Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, pe Facebook.
Pe acest traseu puteți face și opriri pentru a admira diferite obiective turistice sau pentru a vă potoli foamea.
„De-a lungul traseului puteți face drumeții, puteți să faceți opriri la diferite obiective turistice precum Cula turcească din Ciacova, Conacul Gudenus din Ghilad sau Mănăstirea de la Șag. Puteți admira colonia de stârci din Pădurea Macedonia sau, pur și simplu, puteți să vă opriți la restaurantele din zonă și să gustați preparate bănățene în Giroc, Șag sau Pădureni”, mai spun cei de la ADPT.
Eco Timiș este un proiect european care își propune să transforme râul Timiș într-o amplă atracție turistică pentru România și Serbia.
Foto: Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș
Trimite articolul
XCei care distrug sunt localnicii, e greu de crezut ca un biciclist care pedaleaza de placere opreste, rupe un lemn din cosul de gunoi si il leaga cu sfoara de cadrul bicicletei. Tot localnicii intra cu masina sau tractorul pe pista de biciclete care nu are portanta sa sustina tone de masinarie.
-
Nu există nici o pistă aici, sunt doar trasee marcate pe malul Timișului.
Dar gunoiul adunat in cosurile de gunoi de pe trasee ,cine- l strange? Pentru ce s-au pus cosuri daca nu le goleste nimeni? Faceti o tura spre lacul Ianova si o sa gasiti si cosuri pline carora li s-a dat deja foc…
Pentru ce se pun cosuri daca nu s-a prevazut si golirea lor?
Indicatoarele turistice de pe traseu sunt de toată jena.
Sunt curios cate sute de lei o sa fie o scandura de banca….