Potrivit reprezentanților primăriei, intervențiile se bazează pe sesizările primite de la cetățeni și de „specificul tehnic al fiecărei zone”. Se intervine în cartiere, unde se urmărește „creșterea nivelului de siguranță și accesibilitate pentru toate categoriile de pietoni”.
„Ne concentrăm pe intervențiile în cartiere, acolo unde timișorenii simt direct impactul acestor lucrări în viața de zi cu zi. SDM are sarcina clară să repare trotuarele pas cu pas, cartier cu cartier, iar anul trecut s-a ajuns la aproape 20 de km reabilitați.
Sunt intervenții mai puțin vizibile decât asfaltările mari, dar absolut necesare. Ne dorim să ajungem în cât mai multe zone, însă resursele sunt limitate, iar nevoile sunt mari. Tocmai de aceea, lucrăm după un plan etapizat, care ține cont atât de gradul de deteriorare, cât și de sesizările venite de la timișoreni”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.
foto: PMT
Unde se intervine
Echipele SDM au finalizat recent străzile Mihail Ivanovici Glinka și Miloș Cirneanski. Mai sunt programate, în această primăvară, intervenții în zonele:
- Gara de Nord: bulevardul General Ion Dragalina;
- Ronaț – Blașcovici: str. Theodor Aman, str. Pelinului, str. Adam Müller Guttenbrunn;
- Mehala: str. Martir Cornel Leucuța;
- Circumvalațiunii: aleea Ionel Perlea;
- Modern: str. Behelei, str. Alexandru Miletici, str. Primăverii, intrarea Zoltan Kodaly;
- Ghiroda Nouă: str. Turda, str. Bobâlna, str. Cometei;
- Kuncz – Buziașului: str. Căprioarei, str. Țibleșului, str. Inocențiu Micu Klein;
- Fratelia: str. Eternității;
- Lipovei: str. Albinelor;
- Aradului: str. Armoniei, str. Ion Flueraș;
- Girocului: str. Mureș, str. Martir Dumitru Jugănaru;
- Șagului: str. Glad.
„Lucrările sunt integrate într-un plan general care ține cont de derularea altor investiții de infrastructură în cartiere”, precizează reprezentanții primăriei.
În acest an, primăria a alocat 90 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere și reparații de infrastructură rutieră. Principalele artere mari care vor intra în reparații sunt Liviu Rebreanu, Take Ionescu (de la Badea Cârțan la Punctele Cardinale), Ana Ipătescu, Grigore Alexandrescu și bulevardul Revoluției din 1989.
Ar mai fi incluse aici și lucrări de demolare de garaje și amenajare a „sute de locuri de parcare” în locul lor.
Trimite articolul
XVă rugăm și pe Ion Inculeț. Sunt bătrâni care abia merg și tineri cu cărucior care se chinuie pe acolo.
Domnule Viceprimar sunt trotuare in zona Steaua mult mai distruse decat cele de pe str. Eternității si totusi nu se repara!! Cine si cum decide care trebuiesc reparate??