Șantierul Arenei „Eroii Timișoarei” a fost deschis în martie, iar la două luni distanță există un „progres vizibil”, anunță reprezentanții primăriei. În această perioadă, în zona viitoarei Peluze 2 se desfășoară prima etapă a procesului de realizare a fundației, respectiv armare cu fier beton și turnare fundații.
În paralel, se fac pregătiri pentru demararea aceluiași tip de lucrări și în zona viitoarei Tribune VIP.
„Sunt mulțumit de ritmul de lucru de pe șantier. E o lucrare pe care am început-o acum două luni și deja progresul e vizibil. Este o investiție strategică a Timișoarei de 115.000.000 lei, pe care o finanțăm integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor.
Arena Eroii Timișoarei va fi un loc pentru toți timișorenii, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Despre stadion
Stadionul din Calea Buziașului va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB, astfel că va putea găzdui inclusiv competiții internaționale. Arena va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.
În zonă, pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja și o parcare cu peste 430 de locuri, dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.
Vă amintim, de lucrările la stadionul din Calea Buziașului – cunoscut și ca „stadionul Lego” pe vremea fostului primar Nicolae Robu – se ocupă Tehnodomus, împreună cu subcontractanții Techno Montaj Sistem, Instal Gas Corporation SRL, Energo Proiect, Atelier Decumanus, MC General Construct Alfa SRL și SC Contact Plus SRL. Contractul cu aceștia fusese semnat în mai 2023. Acesta include și proiectarea, cea care a și fost făcută în primele luni. La începutul lunii februarie 2024, era emisă și autorizația de construire. „Prima lopată” a fost dată la începutul lunii martie, pe lângă reprezentanții primăriei la eveniment fiind prezenți și reprezentanți ai echipei Politehnica Timișoara.
Costurile pentru noul stadion se ridică la 123.615.850,28 lei, TVA inclus, și sunt suportate de la bugetul local, iar termenul de execuție este de 2 ani și 3 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, astfel că se presupune că vor fi gata în vara anului 2026.
foto: PMT
Trimite articolul
XExtraordinar…, Până termină guvernul PSD -PNL avizele pentru stadionul Dan Păltinisan de demolare …. ajunge sa se termine stadionul din Calea Buziasului .Extraordinar……. ???
Interesanta groapa aia de gunoi !