Polițiștii locali din cadrul Serviciilor Ordine Publică și Siguranță Rutieră au desfășurat joi, 22 februarie, o acțiune pentru a-i depista pe șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități din oraș.
„Acțiunea a avut în primul rând un scop preventiv, acela de a expune reprezentanților supermarketurilor legislația cu privire la necesitatea amenajării acestor locuri conform normelor în vigoare, respectiv Legea 448/2006, unde este specificat că aceste locuri trebuie adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, sancțiunile pentru cei care parchează neregulamentar fiind între 2000 și 10.000 de lei”, transmit cei de la Poliția Locală Timișoara.
Polițiștii locali au aplicat două sancțiuni contravenționale și șapte invitații tip colant în cazul unor conducători auto depistați cu autovehiculele pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități.
„De menționat că de-a lungul timpului au fost numeroase sesizări ale cetățenilor privind nerespectarea legislației referitoare la parcarea pe astfel de locuri de către unii conducători auto. Tot în cadrul acțiunii a mai fost depistat pe strada Dreptatea și un conducător auto care folosea pentru a promova diverse activități o portavoce, tulburând astfel liniștea locuitorilor din zonă. Acesta a fost sancționat cu 200 de lei conform Legii 61/1991”, adaugă reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
Trimite articolul
XAmalia,legat de titlu,banuiesc ca ai permis de conducere dar observ ca nu cunosti diferenta intre “oprire” si “stationare”.
-
Cristi, legat de comentariu, legea nu specifica nimic despre oprire/stationare ci doar despre parcare. Asa ca daca un bizon parcheaza pe un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap, poate fi amendat conform legi.
-
Da,dar oprirea nu poate fi numita parcare,stationarea da.
-
Niciun BMW… Bravo!
Dacă conduci, nu ești handicapat.