„Stadiul lucrărilor se apropie de 10 la sută. În acest moment se lucrează atât în interior, cât și în exterior la consolidarea fundațiilor. Au fost realizate săpături pentru ca forma proiectată să fie accesibilă oricărui vizitator, cu rampă circulară în jurul turnului. În interior se lucrează la curățarea balustradei de vopseaua degradată și de rugină, pentru a fi revopsită ulterior. Pereții de la bază vor avea un strat adițional de beton armat pentru consolidare, iar în interiorul Turnului de Apă din Iosefin vor fi amenajate o cafenea, o sală de expoziții, un spațiu foaier, o sală pentru activități culturale și un punct de belvedere”, spun reprezentanții PMT.
La finalul reabilitării, turnul va ajunge în administrarea Asociației prin Banat, care a pus la cale 120 de programe cu scop educativ și de informare pentru reanimarea întregului cartier. Proiectul are finanțare prin Granturile SEE 2014-2021 din Programul Ro-Cultura și este implementat de către Primăria Municipiului Timișoara și Asociația Prin Banat, în perioada octombrie 2020 – februarie 2024.
Valoarea contractului de execuție este de 7,59 milioane de lei, iar durata lucrărilor este de 15 luni.
Monumentul industrial de pe strada Gh. Barițiu, cu înălțimea de 52 de metri, a fost ridicat în 1914, ca un „frate geamăn” al celui din cartierul Fabric, construit cu doi ani înainte. S-a făcut după planurile inginerilor Janos Lenarduzzi și Richard Sabathiel, contrasemnate de Stan Vidrighin, care era inginer-șef al Timișoarei. Atât turnul din Iosefin, cât și cel din Fabric puteau aproviziona orașul cu apă timp de patru ore.
Trimite articolul
Xextraordinar cat s-a lucrat de la inceputul santierului … ”in interior se lucrează la curățarea balustradei de vopseaua degradată și de rugină”. Ohhh ce munca ‘titanica’, timp de trei luni s-a curatat o balustrada iar lucrarea este in prezent la stadiul de 10%. Raman 12 luni din cele 15 luni de proiect, vor sosi martienii care sa recupereze intarzierile astfel incat la 1 ianuarie 2023 cand incepe anul Capitala europeana pentru acest oras totul sa fie gata ?!
Nu ma intereseaza turnul de apa, mai multa verdeata, copaci, aer curat, apa curata…
V-am mai solicitat: dati stiri la gata, nu la 10% ca autostrada lui grindeanu.
Una scrie in subtitlu alta in articol! Se afirma ca se va consolida fundatia dar la detalii se povesteste doar de balustrade si de camăsuirea cu beton a peretiilor de la baza . Adica se incarca turnul fara consilidarea fundatiei, solutie criminala care amplifica riscul de prabusire in cazul unui cutremur. Un rahat de lucrare cu sifonarea banului public
-
S-au trezit expertii de la barul de zi sa vorbeasca. Esti la a doua sau la a treia bere de dimineata?
Orasul ii pe butuci si Fritz se piaptana. Sunt lucruri importante de facut in acest oras gen rezolvarea transportului in comun, ingrijirea spatiilor verzi, apa curata, caldura …. Turn ne trebuia noua.
si fundatia……pui pe turn a proasta fara consolidare ??!