După o perioadă de cursuri online, Universitatea Politehnica din Timișoara îi readuce pe studenți la facultate, pentru activități de laborator. Cei din anul I interacționează pentru prima dată cu mediul universitar, iar cei din ani terminali au posibilitatea să-și pună la punct lucrarea de finalizare a studiilor. Timișoara este în scenariu verde, astfel că universitățile își pot adapta modul de desfășurare al orelor.
„Profitând de scăderea ratei de infectare în Timișoara și în regiune, am decis să aducem anul I în special. Unele facultăți, care au adus deja anii I, au optat pentru a aduce anii II și III. Bineînțeles, ei nu au obligativitatea să vină. Orele se desfășoară în continuare și online, dar au posibilitatea de vedea facultatea, laboratoarele, de a discuta cu cadrele didactice. Ne-am dorit, în special pentru cei din anul I, să ia contact cu viața de student și cu ceea ce înseamnă studiile în Politehnică.
Pe lângă laboratoare, studenții vor vizita Biblioteca UPT, bazele sportive, unde pot să participe la anumite activități, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic, pentru prezentarea modulului pedagogic. Bineînțeles, au și viața din Complexul Studențesc, pot să ia pulsul orașului, să se cunoască între ei, cred că asta e foarte important, pentru că unii nu s-au cunoscut decât online. Cred că este important să dezvolte relații sociale adecvate vârstei lor până la urmă, pentru că asta le-a lipsit în ultimul an”, spune Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.
Studenții care se reîntorc la facultate în această perioadă sunt cazați în căminele 20C și 21C, maximum trei studenți în cameră, grupați pe facultăți. Accesul în cămin se face pe baza cardului de student. Cantina studențească este deschisă zilnic între orele 12 – 20, cu preț subvenționat de 8,00 lei/cartelă de masă (felul 1 și 2), pentru studenții UPT. Cartelele de masă se pot achiziționa din incinta cantinei.
Aceștia vor veni în campus eșalonat și vor desfășura fizic în special activități practice, alte tipuri de activități urmând să se deruleze în continuare în regim online.
Desfășurarea în siguranță a tuturor activităților cu studenți este foarte importantă, în viziunea conducerii UPT. Astfel că, pe lângă măsurile de dezinfectare care deja au fost luate, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a fost organizată o sesiune de informare a studenților politehniști, în ceea ce privește tipurile de vaccin existente, diferențele dintre ele și importanța vaccinării. UPT facilitează, pentru proprii săi studenți, participarea la Maratonul Vaccinării, care va avea loc în perioada 14 mai (de la ora 16) – 17 mai (ora 8), la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Tinerii pot opta pentru vaccinarea cu Pfizer sau cu noul ser Johnson&Johnson.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XUn pas spre normalitate. O actiune foarte bine venita pentru pshicul acestor tineri. Felicitari UPT!