Începută în octombrie, campania de plantări a Primăriei Timișoara continuă până în primăvara anului 2023. În două luni, s-au plantat 616 arbori, 3.396 de arbuști, 860 plante perene, 144.000 plante bienale și 150.000 de lalele, narcise și zambile.
Primarul Dominic Fritz promite că această campanie de plantări va ajunge în fiecare cartier al orașului.
„Am avut o mobilizare de forțe în această toamnă pentru a îmbogăți spațiul verde din cartiere și din zona centrală a Timișoarei. Am extins plantarea de plante perene pe bulevarde pentru că au costuri de întreținere mai mici și viață mai lungă. Cheltuim cu chibzuință banul public și suntem atenți la resursele de apă în perioada verii. Continuăm campania de plantări în primăvară. Ajungem în fiecare cartier”, a spus primarul Dominic Fritz.
Potrivit reprezentanților municipalității, în prima jumătate a lunii decembrie s-au plantat arbori sau arbuști în următoarele locații: Piața Victoriei, splaiul T. Vladimirescu, Aleea Cetinei, str. Ardealului, str. Bucovina, str. Eugen Cuteanu, str. Ioan Slavici, str. N. Andreescu, str. Leonard, str. Martir Gogu Oprea, str. M. Petru Domășneanu, str. Constructorilor, str. Horia Rusu, str. Luminița Boțoc, str. Ostrogovich, Calea Sever Bocu, Calea Aradului, str. Carei, str. Horia Măcelariu, str. Ion Luca Bănățeanul, str. Lugojului, str. Martir Dan Carpin, str. Martir Silviu Mohoton.
De asemenea, s-au făcut plantări în parcuri, în alveole, pe splaiuri și aliniamentele de pe mari artere de circulație.
Pe Splaiul Tudor Vladimirescu s-au plantat peste 1.000 de arbuști în aliniament, lângă pista de pe malul Canalului Bega.
Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, în total, în această campanie care pregătește orașul de primăvară, se vor planta 1.100 de arbori, 850 de arbuști în parcuri, peste 336.000 de plante, printre care 550 de trandafiri.
În Parcul Justiției vor înflori la primăvară 127.000 de lalele, narcise și brândușe.
Pe aceeași temă:
FOTO. Peste 175.000 de flori și mai bine de 800 de arbori sădiți în ultima perioadă, la Timișoara
FOTO. Pini aurii înalți de 5 metri, sute de mii de flori și alți arbuști plantați în Timișoara
Parcul Justiției, din nou spectaculos la primăvară. Horticultura a început pregătirile pentru iarnă
Trimite articolul
XDarrr.este ceva normal.Cu frit sau fara frit plantatul trebuia facut.Auzi frit aceasta “realizare” este o OBLIGATIE de serviciu.
-
Mai multi arbori și arbuști plantați acum decât in cei 8 ani de domnul Robu. Doar vine nu vrea mi vede.
-
Robu a plantat doar arbusti daca e sa fim corecti. A scos tot felul de arbori mari si a pus bete , pomi de 1 an din care mai bine de jumate s-au uscat imediat. Acum se pun abori mai mari, de 4-5 metri, care vor avea efect imediat, nu peste 10 ani
-
Esti cu adevarat bla bla.
-
-
-
Am spus:”Cu frit sau fara frit plantatul trebuia facut.”Inclusiv de robu!
-
Inteleg ca, dupa tine, si de se plantau niste bete de chibrit, era ok. Peste vrea 50 de ani rasarea ceva de acolo, nu?
-
De str.Podeanu si zona Stadion unde lipsesc o groaza de copaci..se pare ca au uitat.
-
E ok, acolo si-au facut buruienile loc si ierburile perene. Vara, dupa primele doua ploi, iarba iti gadila genunchii – deci Frit chiar se ocupa de spatiile verzi in zona 🙂
-
nu au uitat femeie zaluda!!! doar ca nu pot oamenii astia deodata sa planteze peste tot. asteapta si nu mai fi atat de tontoloaca!
intrebare cine a numarat plantele plantate sutele alea de mii?
-
Dar ce/cine te opreste sa o faci?
Nu vad niciunde semnul ca acest “laudatio fritzulian” este o pagina pub;icitara platita de cel laudat sau de laudatorii de serviciu.
Atatea laude acum in prag de Craciun ar trebui sa bagati capul in pamant daca santeti pe dinafara ,plantarile se fac in OCTOMBRIE pana PRIN 15 NOIEMBRIE al tarziu ,nu se planteaza la inceput de ianuarie asa ca cel mai bine ciocu mic lauda este buna cand este facuta la timp,cat despre pomi plantati acesta este un proces continu de ani se ani de zile ,ar trebui sa va preocupe mai mult cati din cei plantati cati au reusit sa treaca cu bine de 2-3 ani si sa invatati tehnologia de dezvoltare a specilor daca au amplitudinea coroanei in timp diametrul de 20m si inaltime de 15-25 m nu ii plantez la 3 m ????? unu de altul sau la 2-3 m de un bloc care in timp nu fac decat probleme celor din preajma,cat priveste nr plantelo spunetine suprafata plantata si ce densitate ati respectat la mp si va putem noi calcula nr de plante totale…..da asta este problema celor ce va finantaeza ca banui ca atiu cum se calculeaza aria cercului sau a dreptunghiului……si in fina o sugestie pentru str.Loga acolo unde uni ati facut liceul cred ca ar fi timpul sa fie inlocuiti salcami care cred ca au trecut de venerabila 100 de ani,adevarat ca specie este specifi zonei noastre dar se poate inlocui cu alti noi tineri in primul an intre cei vechi bine proportionati pt.viitor iar dupa 1-2 ani cei batrani sa fie scosi lasand locul alte generatii din aceiasi specie…….Succes pe viitor .