Anul acesta, Marșul Învierii are loc luni, 6 mai. Este ediția cu numărul 31 a acestui eveniment.
La ora 15, Marșul Învierii a pornit din fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara, unde s-a rostit o rugăciune. Apoi, cei prezenți au pleca pe un traseu pe care se vor face opriri la Primăria Timișoara și Prefectura Timiș, punctul final urmând a fi Parcul Rozelor.
La fiecare instituție unde se vor face opriri se va rosti un text biblic, iar unul dintre liderii creștini va rosti o rugăciune.
În Parcul Rozelor, la ora 17, se va desfășura un serviciu religios interconfesional și va avea loc un program de muzică creștină.
„E o tradiție foarte frumoasă și eu cred că definitorie pentru Timișoara, o zi în care creștinii orașului din toate confesiunile se unesc pentru un marș în care exprimă pe de o parte unitatea în diversitate, adică faptul că aici trăim foarte multe confesiuni împreună în pace și cu respect, și, în același timp, împărtășesc din bucuria învierii și împărtășesc din această tradiție a diversității, a iubirii frățești și de aceea e pentru mine o mare bucurie să particip și eu astăzi și să îi primesc în fața primăriei”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Tradiția Marșului Învierii, o manifestare unică în țară, a început în urmă cu mai bine de 30 de ani.
„A fost o inițiativă a pastorului baptist Petru Dugulescu, care a colaborat într-un mod deosebit cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Nicolae Corneanu și împreună au considerat că trebuie să ieșim cu mesajul învierii Mântuitorului nostru dincolo de zidurile Bisericii. Este frumoasă închinarea în biserică, dar e important să ieșim în cetate și să le transmitem semenilor noștri, care poate uneori sunt descurajați, dezamăgiți, triști că există speranță și această speranță este dată de un personaj care a trăit în urmă cu 2.000 de ani pe pământul acesta, un personaj pe care noi îl numim Mântuitorul nostru, Fiul Lui Dumnezeu, Isus Cristos, Biruitorul Morții. Ne bucurăm că această manifestare se repetă an după an, cu excepția anilor în care a fost pandemie. Întotdeauna am fost prezenți aici credincioși din diferite culte religioase, uniți împreună sub același crez și având aceleași aspirații de mai bine pentru Timișoara și pentru țara în care Dumnezeu ne-a așezat”, a transmis pastorul Samuel Țuțac.
Pe aceeași temă:
Masă pentru copiii orfani și Marșul Învierii, în a doua zi de Paști, la Timișoara
Trimite articolul
XCe cauta politicienii, gen Do nimic, și aici au venit sa își facă campanie electorală? Nu mai au loc preoții și reprezentanții cultelor de ei…
Lasati apucaturile medievale. Alegeti progresul. Votati usr si Fritz in iunie!
-
vezi sa-i zici si lui frigz sa lase “apucaturile medievale” si sa aleaga “progresul” ca si el a participat😂🤣😂🤪
du-te cu dreapta ta cu tot, vai capu’ vost’ de neomarxisti.
Ce cauta lumina “sfanta” purtata de nea simonis?
Doamne ajuta