În Timișoara se desfășoară ample lucrări de infrastructură, înlocuirea țevilor de apă-canal fiind doar una dintre ele. Sunt vizate 92 de străzi din oraș, împărțite astfel:
- Contractul „Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Nord” presupune lucrări pe 44 de străzi din zona de nord a orașului;
- Contractul „Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Sud” presupune lucrări pe 48 de străzi din zona de sud a orașului.
În ambele cazuri, durata contractului este de doi ani pentru perioada de execuție, urmați de 60 de luni – perioada de garanție. Cele două contracte fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”.
Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 180 de milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim.
În momentul de față, 11 km de rețea de apă și canalizare din 65 au fost modernizați, ajungându-se la un progres de 16%.
„În timp ce unele segmente de drum se închid pentru lucrări, altele se redeschid odată cu finalizarea modernizărilor. Este unul dintre cele mai complexe șantiere pe care le avem în implementare în oraș. Lucrările Aquatim sunt corelate atât cu alte șantiere precum Cetății sau Stan Vidrighin, dar și în cadrul aceluiași proiect, pentru că vorbim despre 4 constructori care lucrează pe 6 loturi. Unul dintre loturi nici nu a început, iar acolo vom fi cât se poate de atenți”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.
Țevile care trebuie schimbate sunt vechi de câțiva zeci de ani, astfel că avariile sunt la ordinea zilei.
„Pe Stan Vidrighin de exemplu, unde avem în lucru magistrala de apă care alimentează întreaga zonă industrială Buziașului, în weekend și luni au fost 7 defecțiuni. Deci 7 defecțiuni în doar 3 zile. Tocmai de aceea e bine că de joi vom trece pe rețeaua nouă”, a mai precizat Ruben Lațcău.
Străzile aflate în șantier:
- Bulevardul Cetății
- Calea Circumvalațiunii
- Calea Torontalului
- Strada Aurel Popovici
- Strada Perlei
- Calea Stan Vidrighin
- Intrarea Neptun
- Strada Martir Marius Nemtoc
- Strada Gheorghe Lazăr
Străzile pe care s-a început intervenția în ultima lună:
- Strada Lugojului
- Strada Orșova
- Strada Cugir
- Strada Martir Mohoton Silviu
- Strada Martir Gabriela Tako
- Strada Alexandru Grama
- Strada Martir Maria Andrei
- Piața Zona Aron Cotruș
- Intrarea Vișinului
- Strada Doctor Gheorghe Marinescu
- Strada Ștefan Octavian Iosif
- Strada Batania
- Strada Torac
Străzile pe care rețeaua a fost complet schimbată:
- Strada Popa Șapcă
- Strada Constantin Brâncuși
- Strada Răsăritului
- Strada Liniștei
- Aleea Scurta
- Strada Martir Iosub Gheorghe
- Strada Delfinului
- Bulevardul Corneliu Coposu
- Strada Orion
- Calea Moșniței
- Strada Inocențiu Micu Klein
- Alte cinci străzi din Lipovei au fost finalizate până în luna septembrie.
foto: Facebook/Ruben Lațcău
Pe aceeași temă:
Șantierul Aquatim de pe bd. Coposu, închis cu întârziere, după începerea școlii
Trimite articolul
XPe cand si pe strazile noi? avem promisiuni de canalizare de 7 ani. la 5 min de centru si fara canalizare.
Doar promisiuni si minciuni. Vezi Str. Prof. alexandru Cisman!!!
Dar de laudat…suntem buni!
finalizate sunt cind le asfalteaza la loc din 16% probabil 2% sunt finalizate
strada Silistra cu blocul A36 nu e finalizata
Dupa 33 de ani halal realizare. Acum cand le pleaca abonatii pe capete au deschis si ei ochii!! Da-i Doamne Romanului mintea cea de pe urma…
-
Asa-i ca nu stii diferenta dintre canalizare si conductele colterm? Asa-i. De ce comentezi aiurea fara sa intelegi? Asta e una dintre marile probleme in tara asta, oameni ca tine care isi dsu prost cu parerea si cred ca au dreptate.
-
Poate aveti dreptate insa aceste probleme la Colterm sau Aquatim sunt aceleasi pe partea de “tevi”. De la revolutie pana in prezent nu au facut decat carpeli la tevile de apă-canal si caldura cand aveau avarii in loc sa le inlocuiasca..
-
Sau ai memorie scurta, sau nu esti timisorean de mult timp. O parte din conductele de incalzire (magistralele, alea de 600) s-au schimbat pe vremea celui de-al doilea mandat al lui Ciuhandu. Nu toate, pe Calea Aradului, pe bd. Tineretii (din Maria pana la str. Resitei), de astea stiu eu…
-
-
si mai mult, au drept de voit fara sa inteleaga nimic.
-
prea tirziu. acum uie ne obliga sa consumam mai putina apa, nu mai e necesara super canalizare…
-
cum te obliga? pe mine nu m-a obligat nimeni nimic…
-
pe principiul ca daca ti se da de ales intre mai multe lucruri care nu-ti convin, se cheama ca nu esti obligat, ai totusi de ales 😂
Iti place mult “Hobson’s choice” se pare ca. Hai sa-ti dau un exemplu: “te”-a obligat ue sa cumperi 120 mil doze vaccin si sa ajungi sa platesti si pentru distrugerea dozelor nefolosite? Daca e sa vb de energie, green deal, liberalizare, industrii strategice, convergenta preturilor in absenta convergentei veniturilor etc, te-a obligat ue la ceva? nuuuuu, tu ti-ai dorit toate astea 🤪
-
-
Mai ales ca nu mai ai nici dupa ce sa tragi apa la buda… UE te obliga sa nici nu mai mananci, asa ca nu mai consumi apa de la toaleta…
Sa faca si asfaltul la loc dupa ce termina lucrarile, zici ca suntem la tara ce trotuare avem
Pe strada Dej nu vine nimeni sa inchida santurile desi au inlocuit demult cu chiu cu vai tevile, oricum s-a lucrat cu oameni putini. Daca ar trebui sa intre o ambulanta pestrada nici nu are pe unde, groaznic.
De ce apare Strada Delfinului de două ori în lista?