„Este al treilea curs la care particip de anul trecut, tot aici, la Timișoara. Am participat la un curs de suturi, apoi unul de lasere și am venit acum la acesta, de chirurgie. Vin aici pentru că sunt foarte bine organizate. Și ceea ce m-a impresionat încă din prima zi a fost faptul că sunt atât de multe aparate. Adică, îmi imaginam că va fi un aparat de facoemulsificare și o să ne plimbăm toți pe la el, pe rând, ajungând să lucrăm câte puțin. Dar avem la dispoziție și foarte multe instrumente și plec de aici cu cel puțin cinci lucruri învățate din prima zi, lucruri precum modul în care să ții instrumentele. La acest curs am realizat că nici nu știam să le țin bine. Lectorii sunt deosebiți, prezentările sunt exacte, adică nu primești nici prea multă informație cu riscul să nu reții tot, nici prea puțină și să nu înțelegi tot”, a spus Maria Magdalena Gavril, medic primar din Pitești.
Evenimentul se desfășoară sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și este coordonat de prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, Șeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF „Victor Babeș” Timișoara și prof. univ. dr. Horia Stanca, de la UMF “Carol Davila” București.
Cursanții pot exersa toate tehnicile prezentate pe microscoape puse la dispoziție de Centrul de Laparoscopie și Microchirurgie „Pius Brânzeu” din Timișoara. Un element de noutate îl constituie utilizarea unui simulator chirurgical de tip realitate virtuală (Eyesi Surgical simulator®️) ce conferă manifestării caracteristica unui eveniment de avangardă în domeniu.
Chirurgia cataractei rămâne cea mai frecventă procedură chirurgicală din sfera oftalmologiei și pentru majoritatea tinerilor colegi oftalmologi ea reprezintă prioritate în ceea ce privește tehnicile de chirurgie oftalmologică.
(2675)
Citiți principiile noastre de moderare aici!