Proiectul vizează acordarea unui sprijin pentru persoanele vârstnice, prin înființarea unui centru care va oferi două tipuri de servicii sociale:
- un serviciu social de tip centru de zi de asistență și recuperare, destinat persoanelor vârstnice pentru care serviciul public de asistență socială a prevăzut dreptul la servicii sociale ca măsură de asistență socială, cu o capacitate de 50 de beneficiari;
- un serviciu social de tip unitate de îngrijire la domiciliu, destinat persoanelor vârstnice cu venituri insuficiente, dificultăți în realizarea activităților zilnice, dificultăți în asigurarea condițiilor de locuit, cu o capacitate de 10 de beneficiari.
Centrul de zi de asistență și recuperare pentru vârstnici se va amenaja pe strada Lorena, nr. 33. În prezent, acolo se află o construcție de 90 de metri pătrați, care urmează să fie reabilitată și extinsă cu 460 de metri pătrați.
„Una din prioritățile noastre strategice în domeniul social este să asigurăm o viață independentă, în propria casă, în demnitate, pentru cât mai mulți seniori aflați în situații dificile. În ultimii ani ne-am implicat în oferirea de noi servicii pentru că ambiția noastră este ca Timișoara să fie un oraș în care fiecare membru al comunității – indiferent dacă este copil sau senior – are acces la serviciile de care are nevoie”, spune primarul Dominic Fritz.
Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” este finanțat prin „Programul Operațional de Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027”, și are o valoare de aproape 7 milioane de lei. Implementarea proiectului va dura patru ani, iar timp de doi ani, începând cu ianuarie 2025, se vor desfășura lucrările de reabilitare și extindere a clădirii în care va fi centrul de zi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!