Șantierul pe bd. Cetății a fost deschis în 28 iunie și ar trebui să dureze 30 de luni. Au fost impuse restricții de circulație încă din primele zile, astfel că sensul spre Gh. Lazăr, de la Calea Bogdăneștilor, a fost închis timp de trei luni.
„Desfacem trotuare și banda întâi de carosabil. Lăsăm banda doi pentru execuție și parte desfacere linie. Banda doi va rămâne deschisă, neatacată pe perioada de execuție, ca să putem circula. Vom desface șinele de tramvai și traversele, pe care le vom preda către STPT (…) Munca multă nu e în execuție neapărat în partea de construcție, ci în relocarea și înlocuirea utilităților”, explicau, nu demult, reprezentanții firmei constructoare.
Muncitorii au săpat pe tronsonul Bogdăneștilor – Gheorghe Lazăr și au dat de vestigii arheologice. Lucrările au fost oprite pe o parte din bucata de șosea aflată de mai bine de o lună în șantier.
„Au fost sistate lucrările pe bd. Cetății, de la nr. 30 până la intersecția cu str. Gheorghe Lazăr, pe sensul pe care s-au efectuat săpături, deoarece au fost descoperite vestigii arheologice. Va urma, conform legislației în vigoare, cercetarea arheologică. Lucrările continuă în zonele neafectate”, susține Bogdan Marta, consilier personal al primarului Dominic Fritz.
Următorul pas este un contract pentru descărcarea arheologică, iar abia după ce specialiștii în arheologie se vor apuca de treabă am putea afla și cât durează pauza. Dar și ce anume s-a descoperit acolo. Constructorul lucrează însă în alte zone, unde încă nu s-au descoperit vestigii. S-a săpat la liniile de tramvai chiar și după intersecția cu Gh. Lazăr, spre Calea Torontalului.
Primăria Timișoara a semnat încă din septembrie 2020 contractul pentru reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe traseul 4, bd. Cetății. De șantierul care costă 83,7 milioane de lei cu tot cu TVA se ocupă Porr Construct, cu firmele Porr Bau GmbH, Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL și SC Pesit Rom SRL.
Pe aceeași temă:
Un șofer a ajuns cu mașina în groapă, pe șantierul bd. Cetății. Lucrările, slab semnalizate
Trimite articolul
XTimisoara parca ar avea bestemul trecutului.Cum sarmani din primarie incep si ei o lucrare cum descoperim vestici arheologige.Asa a fost si cu sensul giratoriu din Piata Marasti si cu toate santierele din oras.Pe cand se gaseste si ceva pe Calea Bogdanestilor ca acolo sau taiat deja copaci si lucrarea ar trebui oprita.Hallo se aude la primarie????
-
Ulterior mai descoperim si estici arheologigele.
-
pe Bogdanestilor nu ai ce sa gasesti ca dedesupt nu e decat cel mai mare canal ce duce tot rahatu din timisoara inspre Utvin BEGA, e atat de mare incat incape un CAMION in el l-a facut Ceausescu in anii 80 cine locuieste in zona isi aduce aminte cum a fost excavat tot si asamblat canalul cu macarale oe sine.. aici altu e riscul sa se prabuseasca cumva vreo portiune din canal si sa se inunde cu rahat toata zona.. au fost un pic la limita inspre jonctiunea cu Cetatii dar au remediat urgent dar duhoarea s-a simtit cateva saptamani pana au inchis gurile acelea rase cu buldozerul….
Cine le-a dat autorizatie pe Cetatii nr.10, ca sa construiasca ditamai blocul?
e clar fraerilor din zona, atz blit carasu cativa ani
30 de luni pentru executie este enorm doar ca va dura mai mult. Evident ca nu se va face nici descarcarea arheologica la timp pentru ca nu au suficient personal. In plus se va pierde timp si pentru cealalta parte a strazii cand ii va veni randul. Nu s-a schimbat nimic, e fix ca pe vremea lui Robu.
Noroc cu vestigiile…. au acum o scuza pentru care vor fi fost intarziate lucrarile….
Parca intersectia Cetatii cu Bogdanestilor era inchisa pana la 31 iulie. Am vazut ca n-au deschis-o, dar puteau si ei sa anunte cat mai dureaza sa ocolim prin Blascovici…
Sper ca faceti cumva sa nu mai puneti gurile de canal in mijlocul drumului….ca nu va iese niciodata.
Roxi draga, era frumos sa pui niste poze in care sa se vada si vestigiile gasite … dar e grea munca pe teren…..pe caldura ….
Si uite asa nu se face nimic in orasu asta , ce mizerie de scuza , vestigiile pacii ,ce idioti suntem ….ne meritam soarta
Au găsit oala de noapte a l Decebal va fi gata în 2028
O să piardă săptămâni/luni ca să scormonească arheologii după lingurițe și cratițe din care mâncau timișorenii mămăligă acum 300 de ani. Practic se vor rescrie manualele de istorie!
Pentru toate oalele găsite prin pământ opriți cu lunile șantiere importante. Știm deja istoria Timișoarei, ce credeți ca mai aflați din 3-4 cioburi?!
Nu e nimic acolo doar un strat de caramizi de-a lungul tronsonului de pe Cetatii pana pe Gh.Lazar si un fel de tunel mic, din caramida, ce traverseaza perpendicular tronsonul. In rest cateva conducte (probabil de canalizare), dar eu nu ma pricep. Spun ceea ce se vede cu ochiul liber la fata locului.
Poate aflam peste cateva zile/saptamani care ar fi acele vestigii arheologice.