Zeci de construcții ilegale ridicate pe terenul orașului, „unele care chiar pun în pericol cumpărătorii și vânzătorii din Piața Aurora”, după cum menționează reprezentanții Primăriei Timișoara, vor fi demolate prin dispoziția primarului Dominic Fritz.
Dispoziția prevede desființarea mai multor construcții ridicate fără autorizațiile necesare pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara, în incinta pieței Aurora din Dâmbovița.
Astfel, urmează să fie demolate de la chioșcuri la gherete, terase, împrejmuiri, pergole sau copertine. Unele dintre construcțiile ilegale ar fi mai vechi de 18 ani, fiind șubrede și reprezentând un pericol pentru cei care trec prin preajma lor.
„În suprafață de aproape 15.000 mp, terenul de pe strada Lacului nr. 21 a fost concesionat către AURORA S.R.L, fără licitație, în anul 1997, de Consiliul Local de atunci. Contractul de concesiune, așa cum a fost formulat atunci, este în vigoare atâta timp cât există construcțiile autorizate aferente pieței”, precizează cei de la Primăria Timișoara.
La rândul lui, primarul Dominic Fritz avertizează că „o concesiune nu este un cec alb pentru un stat în stat”.
„Contractul de concesiune din 1997 pentru Piața Aurora este doar un exemplu pentru privatizarea de facto a unor terenuri importante din oraș după Revoluție. Nu putem schimba trecutul, dar nici nu putem să închidem ochii. Iar o concesiune nu este un cec în alb pentru un stat în stat. Ce e în Aurora nu diferă mult de ce am descoperit că au făcut și alți privilegiați și protejați: mai întâi un chioșc, încă unul, apoi o terasă, o extindere, încă o gheretă și, în final, aproape o piață cu construcții ilegale.
Multe pun în pericol viața timișorenilor care merg acolo cu bună credință. Aplicăm legea pentru a proteja timișorenii și apărăm respectul pentru reguli. Vom demola tot ce este fără autorizație pe terenul nostru, chiar dacă e concesionat”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Toate cheltuielile pentru demolarea construcțiilor ilegale vor fi suportate de societatea comercială AURORA S.R.L., care are în concesiune terenul.
Vă reamintim, cetățenii pot sesiza astfel de situații, de preluare abuzivă a unor terenuri, pe platforma stopabuz.primariatm.ro.
foto: Primăria Timișoara
Trimite articolul
XFelicitări! Ar trebui sa urmeze Mehala.
-
UP- Piata din Mehala arata exact ca si numele.
-
FRITZ incepe sa gîndească ca un cimisorean adievarat. BRAVO! Well DONE TIMISOARA.
-
Ar trebui sa urmeze blocul lui Aida, ca sa fie corect.
-
corb la corb nu isi scoate ochii
-
A cui o fi firma Aurora SRL?
Adevarul e ca trebuie facut ceva cu tigania din pietele Timisoarei…
eu nu inteleg dupa ce reguli fiscale opereaza aceste piete, mai ales Piata Flavia?! unde se vand cu precadere lucruri noi… in 30 de ani n am vazut vreodata vreun bon fiscal pe ceva ce s a cumparat de acolo… (nu ma refer la vechituri…)
-
de câte ori ați solicitat bonul?
-
Dar de cind cumpărătorul trebuie să solicite bonul ?!
-
Este si obligatia cumparatorului de a solicita bonul fiscal, dintotdeauna
-
-
-
Dar sa umblii cu haine “de firma” la pret de nimic iti place, este? Mai vrei si bon fiscal pe lucruri pentru care mergi sa ti le cumperi la preturi de nimic ? Mergi in mall, sa ai bonuri de pus in rama! Jalnica gandire aveti!
-
Hainele noi de firma sunt făcături ,la fel și cosmeticele,unde ați văzut voi casa de marcat pe tarabe în piețe ?
-
Mehala pe cand?
Bine că demolează,dar cu drumurile publice în Freidorf este o gaură în șosea de vreo 50 cm pe toată banda de mers, fără nici o formă de semnalizare, nimic, rușine pentru primăria Timișoara sinteti niște corupți și cum spune vorba românească;la hot de hoț îi este frică!
-
Ce legătură are articolul cu incompetența celor de la sesizările care se referă la gropile din drumuri? Asta în cazul în care chiar ai făcut sesizare… 🙂 După logica ta, hai să nu mai facă nici asfaltări până nu se rezolvă gropile clandestine de gunoi. Iar alea să aștepte până când se stropește anti țânțari, dar numai după ce se rezolvă un aparat defect de bilete dintr-un tramvai. Mai bine spuneai de la început că ai o tarabă ilegală, era lumea mai înțelegătoare cu “argumentul” tău. 🙂
Cred că și în piața Mehala este același lucru !!
-
.. Acolo TOV COJOCARI ÎMPREUNĂ CU SERV AGRICOL ȘI SERVICIUL JURIDIC, au reușit privatizarea //retrocedarea în dauna SC PIEȚE SA
… Foioooioi, da ce stup de vespi ați stârnit..!!!… CUM DE NU A SUNAT, PE MARE LATCAU, micul COJOCARI, SA NU SE FACĂ DEMOLAREA!!!!????… FFF INTERESANT
… structurile nu_l mai doresc aproape, nici măcar pe cel care are ctr de co cesiune pe teren…!!!!
Vreți să ne omorâți detot!! Io ce m-ai pun de mâncare pe masa.ma așteaptă nepoții acasă si n-am ce sa le dau să mănânce. Vreți să-mi închideți afacerea!!
FELICITARI FRITZ !