Inițiativă inedită la Școala Gimnazială din Foeni, care a participat la o acțiune a Asociației Miltonia din Timișoara. Școala s-a alăturat unei campanii de educație non-formală în cadrul căreia elevii învață despre contribuția familiei Mocioni la dezvoltarea comunității lor.
Prima activitate a avut loc în cursul acestei săptămâni și a adus în discuție noțiunile de „apartenență” și de „valoare comună”, dar și modul în care fiecare locuitor, indiferent de vârstă, poate pune umărul la păstrarea patrimoniului și a diversității locale din Foeni.
Cu acest prilej, elevii din clasele V-VIII au descoperit istoricul familiei Mocioni, modul în aceasta a militat pentru drepturile românilor și simbolistica Conacului Mocioni pentru comunitate.
„Pornind de la blazonul familiei Mocioni, o parte dintre elevi și-au realizat blazonul personal având ca repere propriile pasiuni, valori, tradiții de familie și animale preferate. S-au făcut și blazoane pe echipe, activitate în cadrul căreia copiii au dovedit solidaritate, bune abilități de comunicare și ascultare, spirit de echipă și suport, echipele ajutând-se la nevoie pentru finalizarea sarcinilor”, au transmis organizatorii.
Întâlnirea plină de curiozitate a avut loc la Școala Gimnazială din Foeni, cu sprijinul directoarei Alina Murgu, în cadrul proiectului „Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea Conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș”.
Proiectul, care face posibilă campania de educație pentru patrimoniu, este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și este implementat de Consiliul Județean Timiș alături de Asociația Miltonia din Timișoara și North Consulting ehf. din Islanda.
Foto: Conacul Mocioni din Foeni
Pe aceeași temă:
FOTO. Restaurarea Conacului Mocioni din Foeni, mai scumpă cu peste 100.000 de euro
Trimite articolul
XO inițiativa lăudabilă. Sper sa fie continuata și extinsa.
Poze arătate de pe telefon. Elegant și distractiv.