Oamenii legii au descins în patru locații din Timișoara, printre care o clinică medicală privată, o școală de șoferi și la locuințele a doi suspecți. Polițiștii îi suspectează pe patronul clinicii private și pe administratorul acesteia că ar fi decontat servicii medicale fictive în valoare de aproape 250 de mii de euro. Cei doi ar fi folosit, din evidența școlii de șoferi, date cu caracter personal ai clienților acesteia. Mai apoi i-ar fi transformat pe clienții școlii de șoferi în pacienți fictivi ai clinicii private, fără știrea acestora.
În acest fel patronul și administratorul clinicii au putut deconta prin Casa de Asigurări de Sănătate servicii medicale fictive în valoare de aproximativ un milion de lei, spun anchetatorii. Atât patronul clinicii, cât și administratorul vor fi duși la audieri.
De asemenea, polițiștii verifică modul în care aceștia au intrat în posesia bazei de date a școlii de șoferi.
UPDATE: Investigaţia poliţiştilor a pornit de la o reclamaţie formulată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş au transmis că ei au sesizat poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, după ce inspectorii acestei instituţii au constatat că serviciile decontate de clinica medicală erau fictive.
„În urma verificărilor efectuate de către Corpul de Control al CJAS Timiş, la SC Fizio Center SRL, societate aflată sub contract cu CJAS Timiş, în luna mai 2014, s-a constatat că au fost raportate spre decontare servicii medicale pentru asiguraţi. Ca urmare a unor verificări încrucişate, CJAS Timiş a constatat că aceste servicii au fost fictive, acestea nefiind realizate în mod real, cu atât mai mult cu cât asiguraţii au şi declarat că nu au beneficiat niciodată de aceste servicii medicale care au fost supuse decontării către CJAS Timiş”, au transmis reprezentanţii CJAS Timiş.
Aceştia au precizat că în urma controlului au recuperat 7.300 de lei, reprezentând servicii fictive decontate de către clinica medicală, iar apoi au sesizat Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Timiş şi au predat toate documentele referitoare la acest caz. Mai mult, reprezentanţii CJAS au aflat că inclusiv cinci angajaţi ai acestei instituţii figurau ca şi clienţi ai clinicii amintite, deşi în realitate nu au beneficiat de servicii medicale.
„În prezent furnizorul în cauză nu se mai află în relaţie contractuală cu CJAS Timiş pe servicii clinice, ci doar pe servicii de recuperare medicală. Mai precizăm ca în urma controlului efectuat de CJAS Timiş a fost identificat un număr de 5 persoane, angajate în cadrul CJAS Timiş, care au fost raportate spre decontare de către aceeaşi societate, deşi, în realitate, acestea nu au beneficiat niciodată de servicii medicale din partea furnizorului amintit”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de CJAS Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!