Consilierii locali din partea PNL au refuzat să voteze cele două proiecte, unul referitor la stabilirea măsurilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții și altul privind gestionarea deșeurilor din construcții și demolări, astfel că primarul Dominic Fritz i-a acuzat pe liberali că nu vor o Timișoara mai curată.
„Consilierii locali PNL au refuzat azi să voteze două proiecte de hotărâre care ar însemna amenzi mari pentru constructorii care aruncă în oraș și pe câmp deșeurile din construcții și demolări. Au refuzat să voteze o mai bună trasabilitate a deșeurilor din construcții. Nu vor să voteze pentru o Timișoara mai curată. În beneficiul cui lucrează consilierii PNL?”, a transmis Dominic Fritz.
Primarul Timișoarei a reamintit că, în urmă cu câteva luni, Poliția Locală a descoperit o adevărată groapă clandestină plină cu sute de tone de gunoaie, majoritatea deșeuri din construcții.
„Pornind de la acel caz, consilierii locali USR au elaborat un proiect de hotărâre care, odată pus în aplicare, ar face mult mai ușor trasabile deșeurile din construcții și demolări, în drumul lor de la șantier la o groapă autorizată.
Însă consilierii PNL au decis azi să fugă de vot. Așa cum au fugit și de la întâlnirile și dezbaterile organizate în timpul elaborării acestui proiect. Sau de la a propune amendamente în timpul ședinței de consiliu, măcar. Consecințele acestui gest extrem de grav le putem vedea cu toții în oraș și pe câmpurile de lângă oraș, unde sunt aruncate ilegal sute și sute de tone de moloz și betoane”, a precizat edilul-șef al orașului.
Dominic Fritz a tunat și fulgerat la adresa colegilor din PNL.
„Încă o dată, liberalii din Consiliul Local arată că nu se află aici pentru a apăra interesele orașului și ale timișorenilor, ci interesele și metehnele câtorva patroni dubioși care fac bani serioși pe spatele sănătății noastre.
PS: faptul că nu au avut curaj să voteze – nici cu da, nici cu nu, nici cu abținere, efectiv au refuzat să apese pe buton – pare doar un gest de lașitate copilărească, dar e de fapt o palmă dată timișorenilor care au votat ca să fie reprezentați în Consiliul Local. Cine nu vrea să-și asume votul nu are ce căuta în politică”, a mai fost de părere primarul Timișoarei.
În replică, joi seara, consilierul local Dan Diaconu (PNL) a transmis că actuala administrație nu face nimic altceva decât să se văicărească.
„Văicăreala e singurul atu al unei administrații care nu știe să facă nimic, iar când face, face prost. Nu am să comentez de strategiile «politice» ale USR care au împins PNL în opoziție în Consiliul Local. Pentru că nu a fost vorba azi (n.r. – joi, 30 iunie) de așa ceva. Pur și simplu, marii specialiști în administrație au venit în fața Consiliului Local cu două proiecte ce, teoretic, reglementau același domeniu – cel al protecției mediului. Cele două proiecte aveau prevederi de-a dreptul opuse. I-am rugat pe inițiatori să își ia o săptămână și să vină cu un singur regulament, consolidat, pentru că așa e legal, pentru că așa e normal, pentru că oamenii nu pot fi puși în fața unor documente contradictorii din care să nu înțeleagă nimic și ulterior să se aleagă cu amenzi. A fost imposibil pentru că USR nu a fost în stare să își stabilească primadona. Așa că nu am votat”, a spus Dan Diaconu.
„Regulamentul pentru stabilirea măsurilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții în Municipiul Timișoara” se referă la implementarea unor măsuri de reducere a prafului și emisiilor, aplicate pentru fiecare activitate generatoare de praf desfășurată pe șantier.
„Regulamentul privind gestionarea deșeurilor din construcții și demolări în Municipiul Timișoara” prevede îmbunătățirea trasabilității deșeurilor din construcții, astfel încât acestea să nu mai fie aruncate în zone unde nu ar trebui să se afle.
UPDATE. Roxana Iliescu: Aceste regulamente nu ar fi trebuit să fie folosite drept pretext pentru „jocuri” politice
Consiliera Roxana Iliescu (PRO România) transmite că este dezamăgită că cele două regulamente nu au trecut de Consiliul Local.
„Îmi pare rău că nu a trecut. Eu am investit timp în care am studiat legea, am discutat cu inițiatorii, cu responsabilii din PMT. Toate observațiile mele au fost luate în calcul și transpuse în Regulament […]”, spune Roxana Iliescu referitor la regulamentul care reglementa ce se întâmplă cu deșeurile provenite din construcții și demolări.
În privința celui de-al doilea regulament, care viza stabilirea măsurilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de construcții, Roxana Iliescu spune că deși inițiatorii au făcut un amendament cu modificările care se impuneau, proiectul tot nu a trecut.
„Cred, sincer, că aceste două regulamente trebuiau tratate cu seriozitate de toți consilierii locali și nu ar fi trebuit folosite drept pretext pentru jocuri politice. Asta dacă tot ne batem cu pumnul în piept că vrem binele timișorenilor”, conchide consilierul local din partea PRO România.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XCe se asteptau, doar antreprenorii din constructii sunt toti tineri de mare viitor, membri PNL.
Fritz, mai ai datorii la conilierul Negrisanu ? De unde au avut socrii sa iti dea 100000 de euro ? Vrei sa fii stapanul Timisoarei ?
-
Mai terminati cu invidiile astea legate de bani. Socrii tai de ce nu iti dau?! E treaba ta de unde au oamenii bani?! Esti prea ocupat sa arunci cu c… in altii in loc sa iti bati capul cum sa faci bani
-
Euy, faraFritz e platit de interlopul robu, seful pe Timisoara al clanului terorist haur! Il deranjeaza ca nu mai are interlrobu cu ce sa ii achite leafa, ca nu mai are acces la banul public ca sa-l praduiasca, conform traditiei uslhaur!
-
Ne mai trebuie regulamente, nu avem legi?
Bun să zicem că trebuie și regulamentele astea, dar făcute de Aida și susținute de Roxana?? Serios, doua……..
Au consultat și ele mediul privat, dezvoltatorii? Dar cel mai important, au consultat garda de mediu și inspecția în construcții? Adică oamenii care se lovesc de deșeuri și de șantiere zilnic in linia lor de munca??? Sigur nu, că doar ele sunt femei democratice și le știu pe toate, nu?
-
Vezi ca ti-a raspuns @Diana, mai jos, cat gir poti pune pe Garda de Mediu. Cat despre ISC, ei n-au atributii in geastionarea deseurilor si poluarea din oras, datorata santierelor. Si adica, cum sa consulti dezvoltatorii? Pui lupul paznic la oi? Crezi ca lor le convine sa spele rotile camioanelor, la iesirea din santier? Sau sa plateasca pentru neutralizarea deseurilor rezultate din constructii? Ce, is nebuni?
Altul e de vina. Asta e “solutia”
-
Cunosti legea administratiei publice? Daca ai fi fost la vot la locale, ai fi aflat ca se dau 4 buletine de vot!
Pai simplu, firmele care fac mizerie sunt ale pnlistilor. S-a trezit si Roxana iliescu sa vorbeasca….
-
Roxana? Iliescu? Predestinat si, in acelasi timp, teribil de cunoscut nume! O fi ceva ruda cu nea Nelu Cotrocenicuvelu? Cu Zambiliciul de serviciu al S.C. Păgubosul S.R.L.? Cu ala care a zambit a paguba intre 1990-1996 si 2000-2004?
Toata lumea demoleaza si evacueaza deseurile contaminate in unele cazuri te miri pe unde apuca ilegal bineinteles cu girul Garzii Nationale de Mediu care ar trebui sa controleze acest fenomen
Mita, mita, mita, Exact la fel e corupta GNM de acesti infractori ca si cei cu defrisarile. O sa ajunga un dezastru tara.
Ironia face ca cele două proiecte respinse să fie în fapt două hotărâri de pe vremea dlui. Robu, modificate, actualizate și făcute aplicabile, de către consilierii USR. Pe domnul Dan Diaconu nu l-a deranjat că pe vremea când a fost viceprimar au fost elaborate și votate două HCL în loc de una, dar îl deranjează acum.
Nu s-a deranjat niciun consilier PNL să vină la dezbaterea publică a acestor proiecte, să le citească, să propună amendamente, dar dacă vin de la USR, clar trebuie căzute, că nu cad bine la buzunarul prietenilor.
deci acum il deranjeaza si democratia. punem acolo pe lista, cu justitia care e buna numa cand le convine, si cu UE, din vina careia s-au dat amenzile la colterm
Du-te SPITZ si lasa-ne in pace