Miercuri, 16 martie, peste 1.800 de funcționari publici care lucrează în cadrul instituțiilor prefecților din România declară grevă japoneză.
Acțiunea este coordonată prin Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual (FPPC) din Administrația Publică. La această manifestație vor lua parte și angajații din cadrul Instituției Prefectului din județul Timiș.
Motivul?
„Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat”, transmite Cosmin Ionuț Enescu, președintele FPPC.
Personalul implicat în acest demers își va semnala nemulțumirea prin purtarea unei banderole albe pe braț. Acțiunea, deși una pașnică, în care angajații prefecturilor își vor continua activitatea, este o formă gravă de protest.
Funcționarii publici care activează în cadrul prefecturilor acuză o mai proastă remunerație comparativ cu cei care lucrează pentru consiliile județene, primării sau serviciile deconcentrate. Diferențele salariale nu sunt juste, susțin aceștia.
„Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate”, se anunță în același comunicat.
Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă instituțiile prefectului din mai multe județe din țară: Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea. De asemenea este cuprinsă și Instituția Prefectului – Municipiul București.
Trimite articolul
XTara merge in jos, iar aceste persoane care doar pierd timpul prin institutii publice cer bani mai multi. Datii afara sa nu mai aiba drept de lucru la stat si sa lucreze la privat sa-i vedem atunci.
Toate probleme judetului sunt rezolvate de cer bani mai multi?
Am la aprobare la Prefectură o cerere din octombrie 2020 și nu am primit niciun rezultat,acum îmi dau seama că nu au putut să-mi analizeze cererea din cauza salariului.Fă-ți treaba și după aceea cere recompense.
Ii Invit pe cei 1800 sa se alăture economiei REALE, la privat. Ca sa discutam de eficientă, de productivitate, de targhet, de responsabilitate. Nu sa stea cu mâna întinsa ca sa plimbe 3 hârtii.
Pastrati anvelopa salariala si reduceti numarul angajatilor. Si asa daca pleaca jumatate nu se simte.