Fondul Științescu își propune să cultive pasiunea elevilor din județele Timiș și Arad, cu vârste cuprinse între 6-19 ani, pentru domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică). Aflat la ediția a V-a, programul oferă finanțări în valoare totală de 175.000 lei celor mai creative propuneri de proiecte pentru educația viitorului. Ediția își propune să ajungă și mai mult în mediul rural.
Cine poate aplica?
Până pe 25 aprilie, organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă (inclusiv grupuri de părinți, de cadre didactice sau grupuri de elevi și/ sau studenți) pot depune proiecte pentru a beneficia de finanțare în limita a 15.000 de lei pe proiect. Fondul total disponibil în această ediție este de 175.000 de lei.
Potențialii aplicanți pot să lucreze împreună cu echipa Fundației Comunitare Timișoara încă din 1 aprilie și până pe 22 aprilie, în cadrul unor ședințe de mentorat.
„Ştiinţescu Timișoara investește în inițiative educaționale care fac domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) mai atractive pentru elevi și crede că este nevoie ca educația STEAM în școli, precum și în afara lor, în comunitate, să fie centrată pe stimularea curiozității, creativității și a imaginației. Prin acest program de finanțare, ne dorim să creștem capacitatea grupurilor și organizațiilor din Timiș și Arad de a adresa mai bine nevoile comunității locale legate de educație și de a colabora între ele pentru creșterea impactului acțiunilor lor”, a transmis Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.
Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare. Juriul este alcătuit din pasionați de științe, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în Ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele din rural și urbanul mic/mijlociu.
„Proiecte precum festivaluri sau caravane de știință, competiții, expoziții, tabere și vizite de studiu care să aibă o componentă de implicare practică a copiilor și tinerilor, proiecte de cercetare ale elevilor, activități din domeniul ecologiei și protecției mediului, proiecte educaționale inovatoare de tip «peer learning» (activități de învățare în echipă, învățare reciprocă de la elevi la elevi) în domeniile STEAM, pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării”, transmit cei de la Fundația Comunitară Timișoara.
Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare, AICI. Programul Științescu Timișoara este implementat de Fundația Comunitară Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!