Pe 3 august, Fundația Comunitară Timișoara împlinește cinci ani de activitate, reușind să aducă împreună oameni, idei, comunități și să genereze schimbare în jur.
„Au fost cinci ani plini în care am reușit să aducem împreună oameni, idei, comunități și să generăm schimbare în jurul nostru. Este extraordinar că în fiecare an, timișorenii aleargă pentru o cauză nobilă, că oamenii își doresc să facă ceva pentru comunitatea în care trăiesc și au înțeles că schimbarea stă în primul rând, în mâna lor. Sunt convinsă că și noi, Fundația Comunitară Timișoara, am ajutat la schimbarea vechilor mentalități și vom continua și mai departe să sprijinim implicarea oamenilor”, a spus Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara.
Din 2016 și până în 2021, peste 17.000 de alergători mici și mari au pornit la start pentru a susține una dintre cele 99 de cauze din cadrul Timotion. Este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri și mișcare din zona de Vest a țării, care urmărește să inspire comunitatea locală, să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității, dar totodată să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.
„Anul 2020 a fost cu adevărat o provocare, însă Fundația Comunitară Timișoara a fost alături de timișoreni, în lupta cu pandemia generată de virusul COVID 19 din primele zile în care s-a declanșat criza. Au fost achiziționate un aparat de testare PCR, teste, dar și echipamente care lipseau, atât pentru medicii din prima linie (viziere, mănuși chirurgicale, măști), dar și pentru pacienți – concentratoare de oxigen, kituri pentru bolnavi, aparate de oxigen”, spun reprezentanții Fundației Comunitare Timișoara.
Prin intermediul fundației, orașul are o grădină urbană – Grădinescu, iar proiectele educative în domeniile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte, matematică) sunt susținute prin Fondul Științescu.
Inițiativele comunității sunt susținute prin programe precum Cercul de Donatori Timișoara, YouthBank, Talk the Walk, FACEM, Sprijin pentru Comunități Rurale, ResilienceLabTm, Meet In Nature, dar și prin alte programe care sunt acum în derulare.
„Puteți să generați și voi o schimbare în comunitate, dacă vă înscrieți ca voluntar sau dacă vă înscrieți o idee la apelurile de proiecte ale Fundației Comunitare Timișoara”, mai spun reprezentanții fundației.
Puteți susține în continuare proiectele și activitățile prin donații prin virament bancar în contul RO28RNCB0255151022940001, deschis la BCR Timișoara, pe numele Fundația Comunitară Timișoara, Cod Fiscal 36327306 sau prin donații lunare, recurente, prin Direct Debit.
Raportul complet de activitate al Fundației Comunitare Timișoara este disponibil AICI.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!