Interesant este și faptul că Funeriu a folosit pentru precizările sale aceeași celebră platformă a lui Zuckerberg, care pare să devină o adevărată arenă a confruntărilor politice. „Cum poate fi utilizat Facebook în mod pervers: primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a făcut un sondaj pe facebook în urma căruia a reieşit că trebuie redeschise cluburile închise de… viceprimarul Stoia. Păi ce, se aştepta cineva ca bătrânii din jurul cluburilor să-şi facă un cont de Facebook şi să voteze? Nu e nevoie să ai diplomă de inginer în rachete cosmice pentru a intui rezultatul final… Aş vrea să-l văd pe domnul primar, când va fi întrebat de un bătrân care nu prea apreciază cluburile, răspunzând: <<păi trebuia să votaţi pe Facebook>>. Poate mâine face sondaj pe Facebook cu întrebarea <<vreţi să câştige Poli campionatul?>> Eu voi vota primul cu <>, dar ce folos?”, a scris Funeriu.
Probleme politice rezolvate pe „spinarea cetățenilor”
„ […] nici soluţia lui Stoia de închidere şi nici cea a domnului Robu de redeschidere nu tratează problema corect. Sunt doar gesticulări care denotă primitivism politic: Stoia (PSD) închide cluburile pentru că electoratul PSD e format din oameni în vârstă, iar Robu (PNL) le redeschide pentru că electoratul său e mai tânăr. Politică politicianistă în interes partinic şi nu în interesul cetăţenilor. De la Stoia mă aşteptam la primitivism politic. De la domnul Robu mă aşteptam la mai mult. Le solicit amândoura (sic! – n.r.) să trateze problema în interesul timişorenilor şi nu să-şi rezolve problemele lor politice pe spinarea cetăţenilor. Iar în acest timp opoziţia din Timişoara fie doarme, fie merge în cluburi. Dar nu face opoziţie”, a comentat, tăios, fostul ministru al educației.
Opoziția, lovită de amatorism?
Funeriu a și justificat intervenția sa în problema închiderii/redeschiderii celor patru cluburi din Timișoara. Un interes, evident, politic. „De ce scriu despre această problemă, aparent minoră? În primul rând că pentru tineri şi pentru vecinii cluburilor ea nu este minoră. Şi pentru că eu cred că adevărata opoziţie trebuie făcută atât la nivel naţional, pe teme politice majore, cât şi de jos în sus, la nivel individual, la fiecare greşeală a aleşilor locali. Nu am văzut niciun partid de opoziţie în Timişoara mergând din uşă în uşă în zona cluburilor şi căutând soluţii alături de cei afectaţi pentru ca atât tinerii cât şi cei care locuiesc în apropiere să fie mulţumiţi. Doar o astfel de opoziţie, de zi de zi, om cu om, poate da roade la viitoarele alegeri. Restul e amatorism politic”, a încheiat fostul ministru al Educației.
Formarea lui Daniel Funeriu este strâns legată de Timișoara, unde a studiat timp de zece ani. Politicianul a urmat șapte ani cursurile Școlii Generale nr. 18, iar apoi a făcut clasele IX – XI la Liceul de Filologie-Istorie (actualul Colegiu Bănăţean), secţia de chimie-biologie. În 1988, pe atunci în vârstă de 17 ani, a fugit în Franța, unde și-a continuat studiile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!