Timişenii cu simţ civic care vor să lucreze ca voluntari au nevoie de CV, de recomandări peste recomandări, de atestări ale abilităţilor deprinse în şcoli şi la serviciu etc. Şi asta „doar” pentru a deveni voluntar la Garda de Mediu. Cei interesaţi trebuie să depună un CV şi două recomandări de la unităţi de învăţământ, de cercetare, muzeu judeţean sau din partea reprezentanţilor administaţiei locale (primar, vice, secretar) prin care să fie dovedită competenţa voluntarului. Dacă fac parte dintr-un ONG, au nevoie şi de un sumar scris de cineva din conducerea organizaţiei, cu activitatea voluntarului.
Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş caută persoane care să le informeze atunci când sesizează probleme de mediu şi care să fie disponibile atunci când au loc activităţi de curăţare a malurilor râurilor, a spaţiilor verzi şi a altor zone murdărite de concetăţenii lor care ies la grătar, şi „uită” gunoiul prin toate părţile pe unde au ieşit la distracţie.
Pentru a deveni voluntari la Comisariatul Judeţean Timiş al Gărzii Naţionale de Mediu, cei interesaţi au nevoie, pe lângă CV, recomandare de la autorităţi şi, eventual de la ONG-ul unde lucrează, să treacă şi de un interviu de selecţie. Interviu, susţinut în faţa conducerii Comisariatului Timiş, se face pe baza legislaţiei în domeniul protecţiei mediului. Pentru cei care se încumetă, dosarele pot fi depuse la sediul instituţiei timişene de pe strada Carei nr. 9D, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri în intervalul 8.00-14.00.
M.M. Hojda
Citiți principiile noastre de moderare aici!