Aleşii locali au adoptat, în vara anului 2013, o hotărâre care prevedea închirierea imobilului din Parcul Copiilor, prin licitaţie publică deschisă, pe o perioadă de 3 ani, pentru comercializarea de produse alimentare ambalate, îngheţată, produse de cofetărie şi patiserie, băuturi răcoritoare şi băuturi slab alcoolizate în incintă.
Printr-o altă hotărâre, aprobată în toamna aceluiaşi an, s-a decis, la propunerea consilierului Adrian Orza, să interzică vânzarea de băuturi răcoritoare carbogazoase la viitoarea cofetărie din Parcul Copiilor.
S-a stabilit ca în caietul de sarcini pentru licitaţie să fie specificat şi faptul că va fi interzisă comercializarea de băuturi carbogazoase în parc.
Reprezentanţii municipalităţii spun în continuare că nu pot găsi comercianţi care să fie interesaţi să închirieze imobilul de 550 de metri pătraţi din Parcul Copiilor în condiţiile impuse. la un moment dat în incintă se comercializau diverse produse, de la sucuri la foietaje, dar autoritățile afirmă că nu s/a reușit închirierea spațiului.
Iniţial s-a stabilit ca preţul minim de pornire la licitaţie să fie de 10 euro/ mp/ lună.
Ulterior, la finele anului 2013, s-a decis să fie de 2 euro/mp/lună pentru terasă şi 5 euro/mp/lună pentru imobil, pentru ca în martie 2014 să se stabilească la 5 euro pentru imobil, iar pentru terasă jumatate din preţul adjudecat pentru imobil.
Acum, reprezentanţii primăriei propun ca preţul minim de pornire în procedura de licitaţie publică deschisă cu strigare pentru stabilirea chiriei să fie de 3 euro/mp/lună pentru imobil, iar pentru terasă jumătate din preţul adjudecat pentru imobil.
Se doreşte de asemenea ridicarea interdicţiei privind băuturile carbogazoase.
„În data de 8 aprilie 2015 s-a organizat licitaţie publică pentru închirierea imobilului cu destinaţie comercială situat în Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Municipiul Timişoara, dar nu s-a prezentat niciun ofertant, unul dintre motivele care au dus la neprezentarea la licitaţie fiind interdicţia de a comercializa băuturi carbogazoase”, motivează oficialii municipalităţii. Atunci când a fost introdusă această prevedere, aleşii spuneau că se gândesc la sănătatea copiilor.
Oricum, consilierii locali vor avea ultimul cuvânt de spus şi acum.
Parcul Copiilor din Timişoara a fost redeschis în 1 iunie 2012, după ce s-au investit peste 2 milioane de euro în lucrări de reabilitare şi modernizare în timpul fostei administraţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!