După facturile neînregistrate care datează din primăvară, primarul Dominic Fritz spune că a găsit și alte nereguli în Primăria Timișoara. De exemplu, consilierii locali erau puși să îi supraimpoziteze degeaba pe timișoreni, pentru că procedura pusă la punct de fosta administrație era una considerată ilegală și ușor de demontat. Municipalitatea a pierdut toate procesele pe această temă: 40 în 2018, 37 în 2019 și încă mai are de luptat în instanță.
„Din 2018, cei care nu își reabilitează fațadele sunt supraimpozitați cu până la 400%. În principiu asta este o idee pe care o susțin, dar, din păcate, procedura prin care s-au făcut aceste supraimpozitări este una viciată și primăria a fost dată în judecată de mai multe ori de proprietari care au fost supraimpozitați. În 2018 au fost 40 de procese, primăria a pierdut 40, în 2019 a avut 37 de procese în care proprietarii au contestat această supraimpozitare, din aceste 37 a pierdut 37 și în 2020 până acum s-au încheiat 27 procese, le-am pierdut iarăși pe toate, 20 sunt încă pe rol și presupun că o să le pierdem pe toate”, a explicat primarul Timișoarei.
Edilul spune că procedura va fi refăcută, pentru că ideea în sine este bună, dar nu a fost pusă în practică așa cum trebuie.
„Asta înseamnă că această procedură nu este una considerată legală și trebuie să o refacem. Anul acesta nu voi propune consiliului local să emită aceste decizii de supraimpozitare, ca să punem la punct această procedură până anul viitor, dar și ca să dăm timp proprietarilor ca să lucreze la aceste reabilitări. O să revenim în curând cu mai multe facilități pentru a susține aceste reabilitări, pentru că nu vrem să te pedepsim dacă nu o faci, vrem să te sprijinim dacă o faci. Nu va fi supraimpozitare până anul viitor până nu am pus la punct o procedură legală care poate fi susținută și în instanță”, a conchis noul edil al Timișoarei.
Taxa pe paragină se aplică din 2018 la Timișoara. Impozitele pe clădiri au fost majorate cu 300 până la 500% la clădirile degradate, însă mulți proprietari au contestat măsurile și unii au ajuns chiar și în instanță. Procesele au fost câștigate și de oamenii de afaceri Rodica Vlad sau Emil și Marius Cristescu, așa cum TION informa încă din octombrie 2018.
Articole pe aceeași temă:
Timisorenii scapa de taxa pe paragina cu ajutorul functionarilor publici din primarie
Trimite articolul
XUnii scriu articole cu ochii inchisi si ceea ce iese apoi este de filmele cu Stan si Bran, Din intelepciunea lui madam Roxi ”Municipalitatea a pierdut toate procesele pe această temă. 40 în 2018, 37 în 2018” Adica exista un an 2018 si un alt an … 2018. Jurnalisnm de cacao precum facultatile absolvite de acesti scribălăi cu aere de intelectuali
-
Titi usor,neicusor,o simpla eroare de tastatura,irelevant.Continutul e important.
Este simplu… probabil…
Copiata procedura din Oradea sau Cluj, unde foarte multe clădiri au fost reabilitare și arara extraordinar…
Fie ca primăria sprijină proprietarii, fie ca se accesează fonduri europene, fie ca sant bani de la bugetul central…
Nu trebuie inventat nimic, exista precedent de succes… trebuie doar implementat…
-
Ba dar destept mai esti…Posibilitatea ca proprietarii sa-si repare cladirile pe banii lor nu ai luat-o in calcul. Dar de ce pe banii mei? Eu imi repar cladirea mea. Milogilor!
-
corect vrea gunoiul sa infinteze un nou departament prin care sa capuseze lovelele
-