NIS are o participaţie de 51% în acest perimetru, Zeta Petroleum deţine 39%, iar Armax Gaz, 10%.
În timpul testelor, producţia maximă de ţiţei a fost echivalentă cu 24 de barili pe zi, iar cea de gaze a fost de 22.248 de metri cubi pe zi.
Operatorul va utiliza metodele standard convenţionale (folosite cu succes la sonda Jimbolia 6 din apropiere), pentru a îmbunătăţi producţia la această sondă şi pentru a confirma că se poate atinge o producţie comercială. Este de aşteptat ca rezultatele acestor operaţiuni extinse de testare să fie disponibile în septembrie 2013.
În prima fază a testelor la această sondă, din luna iulie, nu au fost identificate zăcăminte de hidrocarburi. Însă lucrările de la începutul lunii august au relevat producţia menţionată. Lucrările sunt finanţate în totalitate de către NIS.
Compania sârbă NIS este deţinută de Gazprom Neft, divizia petrolieră a gigantului rus de stat. NIS operează cinci perimetre în vestul României şi estimează că producţia comercială de petrol şi gaze va începe în 2014-2015.
Benzinării tot mai multe
Gazprom Neft nu se orientează doar pe foraje în România. Compania a deschis, tot prin intermediul filialei achiziţionate în Serbia, o serie de benzinării în ţara noastră. Iar una dintre ultimele inaugurate este chiar la Timişoara. Aceasta este situată la intrarea în parcarea hypermarket-ului Real din Calea Aradului.
Zona pare a fi extrem de atrăgătoare, iar concurenţa va fi acerbă. Alături de benzinăria Gazprom în urmă cu puţin timp aici au mai fost deschise şi benzinării ale altor doi competitori, Mol şi Lukoil.
Citiți principiile noastre de moderare aici!