Opereta Voievodul țiganilor din această seară marchează debutul sopranelor Crina Vezentan Ciucuriță și Georgiana Necșa în două roluri semnificative pentru bogăția și profunzimea intrigii.
Astfel, Crina Vezentan Ciucuriță va da viață personajului Saffi, simbol al dragostei pure și adevărate. De asemenea, Georgiana Necșa va întruchipa personajul Arsena, contribuind la contrastul captivant între diferitele aspecte ale dragostei, trădării și loialității.
Dacă doriți să descoperiți fascinanta poveste a lui Sándor Barinkay, personaj interpretat de tenorul Cristian Bălășescu, în Voievodul țiganilor și să vă lăsați purtat într-o călătorie captivantă prin pasiune, mister și emoție, găsiți aici ultimele bilete online, AICI, sau la agenția de bilete.
Sándor Barinkay este fiul unui nobil proscris, proaspăt întors din exil în Banatul său natal și proprietarul de drept al unei comori ascunse. Dacă va reuși tânărul exilat să își recupereze domeniile cândva înfloritoare puteți afla deseară.
„La începutul anului 1883, Johann Strauss se afla la Pesta, pentru spectacolele sale cu opereta «Der lustige Krieg». Un prilej extraordinar pentru inspirația unui nou proiect teatral și pentru o întâlnire dintre compozitor și celebrul scriitor maghiar Jókai Mór, care nu a întârziat să dea rod. Doar câteva luni au fost necesare pentru ca Strauss să își confirme acordul pentru «Saffi», subiectul oferit de romancier, dar și pentru titlul noului spectacol, «Der Zigeunerbaron» («Voievodul țiganilor»), care urma să fie versificat și potrivit în pagini de operetă de către jurnalistul vienez de origine maghiară Ignaz Schnitzer. Cu un rol extrem de activ pe întregul parcurs al creației, Jókai Mór le-a furnizat însă de la început colaboratorilor săi un libret complet, pe care Schnitzer l-a adaptat conform necesităților, iar pentru noua versiune de operetă a creat suplimentar alte două personaje de comedie, Ottokar și Zsupán, care nu făceau parte din distribuția de roman. Iar ca să îmbrace intriga în veșmintele sonore cele mai verosimile, tot romancierul a fost acela care i-a sugerat lui Strauss și motivele muzicale maghiare, unele dintre cele mai pregnante, care răsună astăzi pe întreg cuprinsul operetei”, au precizat reprezentanții Operei Naționale Române din Timișoara.
Voievodul țiganilor este o poveste despre iubire, despărțire și regăsire, un melanj de eleganță vieneză și robustețe maghiară, de subtilitate și limbaj pasional, o împletire fantastică de scene de vals, melodii lăutărești, ritmuri antrenante de dansuri maghiare, de cuplete comice și sentimentale, însă nu în ultimul rând, este o poveste despre Banat, despre istoria și peisajele lui, care se petrece cândva, într-un trecut plin de glorie, în jurul anului 1741.
Distribuția completă se regăsește AICI.
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!