Carantina a avut efect atât în Timiș, cât și în alte județe precum Satu Mare, Alba, Cluj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Bihor, Iași și Arad. Conform datelor de la nivelul CNCCI (Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției), la Lugoj rata de infectare cu coronavirus în ziua în care s-a impus carantina, 21 noiembrie 2020, era la 6,94 la mia de locuitori. S-a ieșit din carantină la data de 5 decembrie, cu o zi înainte de alegeri. Incidența infectărilor a coborât până la 3,45.
„Date fiind aceste exemple, dorim să adresăm un apel tuturor cetățenilor care ne sunt parteneri în această criză sanitară și anume, să respecte măsurile de protecție, să manifeste atenție sporită igienei și să evite zonele aglomerate, mai ales în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă. Același mesaj îl reiterăm atât persoanelor aflate în zonele vizate carantinate dar și acelora care se află în zone care au ieșit de sub incidența carantinei teritoriale, în scopul comun de a limita răspândirea noului Coronavirus”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.
Trimite articolul
Xfals! nu datorita carantinei a scazut nr de infectari. totul a decurs natural.
chiar credeti ca o declaratie pe proprie raspundere a spulberat covidul in localitatile respective?
Ce “bulangiu” au avut lugojenii! Exact cu o zi inainte de alegeri au ieșit din carantina, a scazut rata de imbolnaviri, totul datorită intelepttelor măsuri adoptare de conducerea de partid si de stat. Daca nici asta nu va pute e chiar problema voastră!
Sunt curios de 2 lucruri. Primul dintre ele este cum anume a scazut rata de infectare in urma carantinei. De ce spun asta, simplu: odata cu impunerea carantinei numarul de teste facute a scazut destul de mult. Asta, in mod logic duce si la scaderea numarul de depistati pozitiv la infectarea cu Covid-19. Daca va uitati pe istoricul numarului de teste facute si a numarului de depistat pozitivi veti vedea ca raportul variaza destul de putin.
Al doilea lucru de care sunt curios este cum anume carantina in sine a contribuit la reducerea raspandirii Covid-19. Cateva din motive:
– puteai intra sau iesi din localitatile in carantina cu o simpla foaie (nu neaparat A4) numita “Declaratie pe proprie raspundere”
– tot asa, puteai sa te plimbi prin localitati tot cu o foaie nu neaparat A4
– nimeni nu verifica daca persoanele care intra/iasa din zonele carantinate sunt sau nu infectate cu Covid-19 (un exemplu este consilierul din Mosnita Noua – articol publicat pe tion in data de 20 noiembrie 2020)
– nimeni nu verifica daca persoanele din localitatile in carantina si care nu stau la domiciliu sunt sau nu infectate
– dupa instaurarea carantinei in localitati limitrofe Timisoarei, personal nu am observat o reducere a traficului rutier ci o crestere pe drumurile care leaga orasul de acele localitati
Per total:
– panica amplificata in randul unei populatii si-asa satula de tot acest circ
– masuri abuzive cu incalcari flagrante ale libertatilor si drepturilor pentru pretexte de genul “sa fi in siguranta” (pentru ca nimeni nu a venit cu vreo dovada stiintifica concreta cum ca masurile astea garanteaza siguranta cuiva)
– amenzi peste amenzi pentru ca unde buzunarele sunt goale nu vine Covid-ul
– nici un fel de informatii utile, doar exagerari mediatizate intr-o maniera obsesiva (de zici ca traim o Aprostcalipsa, cum bine a spus Teo – cautati-l pe Youtube, e un numar reusit de stand-up comedy)
– inclusiv autoritatile statului dau declaratii contradictorii in mod constant, mai ales ministrul de finante (probabil din motivul asta l-au propus premier)
P.S. Odata cu instaurarea carantinei, intr-un articol din ordinul de carantinare, se spunea ca se permite tranzitarea localitatilor de catre persoanele care folosesc transportul public, daca la intrarea in localitate prezinta biletul de calatorie, inclusiv a celor care survoleaza localitatile calatorind cu avionul. Cum anume pot pasagerii avionului sa opreasca pentru a cobora la sol si a prezenta biletele, in schimb, nu au mentionat in ordin.
P.P.S. La mai bine de doua saptamani de la instituirea carantinei si-au dat seama ca tranzitarea acelor localitati se poate permite si celor care se deplaseaza cu masina personala. Au actualizat ordinul prin introducerea obligatiei ca soferul sa nu opreasca indiferent de motiv. Deci, in situatii de genul: pieton pe zebra, semafor rosu, politist care iti face semn sa tragi pe dreapta, etc. soferul este obligat sa isi continue deplasarea.
Cred ca e suficient ce am scris pina acum pentru a putea sa va faceti o idee despre nivelul de inteligenta si pragmatism a celor care ne conduc.
-
Ce spui tu are prea mult sens, unde sunt “Misto”, “Blitz” si restul de maimootze dresate sa te dezica?
guvernantii merita sa fie arsi pe rug.
Cum să scadă numărul infectărilor exact în ziua intrării în carantină, dacă perioada de incubație este de câteva zile, până la 2 săptâmâni? Ar trebui să existe on inerție, un decalaj între astea 2, ca să puteți afirma că acestea au vreo legătură. Material gândit prost din start.