Grămezi de deșeuri au fost găsite în locuri nepermise din Moșnița Nouă. Acestea au fost curățate de angajații firmei de salubrizare.
„Stimați cetățeni ai comunei Moșnița Nouă, vă aducem la cunoștință situația neplăcută generată de către unii cetățeni care consideră că pot abandona deșeuri în locuri nepermise. Pe lângă disconfortul vizual și poluarea mediului acest prost obicei îngreunează munca colegilor de la gospodăria comunală, cărora le mulțumim pe aceasta cale pentru tot ceea ce fac”, au transmis reprezentanții primăriei Moșnița Nouă.
Comuna beneficiază de supraveghere video în mai multe zone. Făptașii au fost prinși de poliția locală, „amenzile aplicate fiind considerabil de mari”, anunță aceeași sursă.
Primăria Moșnița Nouă îi încurajează pe locuitori să apeleze pentru colectarea deșeurilor doar la prestatorii serviciilor utilitare.
În Moșnița Nouă, pe str. Erou Briciu Leontin, se află centrul de colectare pentru deșeurile voluminoase periculoase, materiale textile, bunuri reutilizabile, ambalaje metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, deșeuri electrice/electrocasnice și electronice, materiale plastice, hârtie și carton, lemn și mobilier, deșeuri vegetale, dar și deșeuri provenind din construcții/amenajări care nu necesită autorizație de construire. Este primul astfel de centru în zona periurbană a municipiului Timișoara.
„Este obligatoriu să încheiați un contract de ridicare a deșeurilor menajere/reciclabile. Pentru deșeurile voluminoase periculoase și alte tipuri de deșeuri a fost înființat centrul de colectare situat în Moșnița Nouă, str. Erou Briciu Leontin. Aici în mod GRATUIT puteți aduce prin aport propriu aceste deșeuri”, mai transmit reprezentanții primăriei.
Locuitorii comunei sunt încurajați să anunțe Poliția Locală Moșnița Nouă la numărul de telefon +40 (727) 977 010 atunci când observă astfel de acțiuni ilegale.
Trimite articolul
XSunt camerele alea omologate?
Ca asa se face. Degeaba il prinzi, ca vine havocatu si zice ca uimaginea e obtinuta ilegal, ca iti incalca drepturiilii s gata. Garda de mediu sa penalizeze primaria Mosnita, ca asa face ea.
-
Pentru a demonstra o infractiune nu este nevoie de nici o camera omologata orice proba conteaza. Numai la contraventii, cum ar fi cele la codul rutier nu sunt neaparat valabile.
-
De omologare cred că este cazul doar la cele care detectează viteza de deplasare.
Cele de supraveghere sunt ale primăriei și tot ea (prin Poliția Locală) sancționează. -
Nu e nevoie sa fie camere video omologate ! ce spui tu se refera la contraventiile savarsite la regimul rutier prevazute de OUG 195/2002 unde se masoara si se filmeaza in acelasi timp viteza de deplasare a autovehiculelor….care se face doar cu sisteme omologate si verificate metrologic….plus ca judecatorul pentru aflarea adevarului poate sa admita orice proba directa sau indirecta
-
Bre. Imaginea nu poate fi obtinuta ilegal. E o imagine. Constatarea se poate face pe baza ei fara problema pentru ca nu e nevoie de vre-o masuratoare metrologica, care sa necesite vreun echopament special calibrat si omologat.
-
Dar partea asta cu camera omologata nu se poate aplica si in cazul unui divort ? Spui ca in imaginile de la nunta nu erai tu si ca respectiva camera nu era omologata, deci nu esti in insurat :))) Si cum ma rog frumos se face omologarea unei camere pentru infratiunile rutiere ? Zboara o musca pe langa liniar si ii masoara viteza ?
-
Vai ! am ras cu lacrimi :)) ISTERIEA ASTA CU CAMERELE OMOLOGATE e subiect pt. p….de ani de zile citeste unu nu stiu ce pe fb sau pe net si ala ii primul lucru pe care il zice ….nu ca e vinovat ca a savarsit o contraventie aia nu conteaza …NU ! nu aveai voie sa ma filmezi ! sau NU! nu e camera omologata ba ma lasi! tu arunci gunoaie pe camp si ai pretentii sa fii filmat cu camera omologata ? masina confiscata asta e leacul pt indivizi ca astia…
-
Dupa legitimare s-a constatat ca era vorba de doi cetateni domiciliati in comuna Giroc.
-
Sa ii facem de rusine pana la capat. Cei doi faptasi locuiesc pe str. Mures.
„amenzile aplicate fiind considerabil de mari” … dar suficient de mici incat sa nu merite mentionate cifrele exacte? Ca nu se pomeneste nimic de confiscarea vehiculului.
De ce doar amenda? Legea zice ca se confisca si mijlocul de transport.
Politia Locala inca nu are un act normativ prin care sa se prevada o procedura de confiscare a autovehiculului din care s au abandonat deseurile …….guvernantii au omis in OUG 92 /2021 sa spuna cum se confisca ? care sunt etapele? De ce nu au chemat Garda de Mediu sa le confiste autovehiculul folosit la transportul deseurilor daca ei nu pot?
Garda de mediu nu mai confisca mașinile din care se aruncă moloz? Au lucrat și ei juma de an cat i-a scos din birouri fostul șef Berceanu. Au luat-o pe o cale buna, au speriat pe cei care încalcă legea, dar că orice minune in Romania se termină în 3 zile. Bine în câteva luni, in cazul asta. A venit alt șef……înapoi la somnic.
Chiar speram sa fie un exemplu, să se aplice și în alte domenii confiscarea. De exemplu în Italia dacă construiești ilegal, îți pun sechestru pe teren, confisca toate utilajele care le găsesc la fata locului și să vezi atunci jale. Care proprietar și care constructor s-ar mai riscă. La noi in orice domeniu cica amenzi “usturătoare”, care le plătesc la jumate din minim, adică câteva sute sau mii de lei, când în tot domeniul de imobiliare se fac profituri de zeci de mii de euro pe un apartament. Pot să plătească toate amenzile de mediu, de construcții, de ITM, de orice și nici nu clipesc.