Un cititor tion.ro susține că a dat o tură prin Păduricea din Girocului după ploaie. A găsit acolo o sumedenie de zone inundate, inclusiv o parte din locul de joacă.
„Uitați cum arată Parcul Pădurice după o ploaie. Spațiul de joacă este aproape inundat, prin iarbă zici că au umblat porcii mistreți”, ne-a scris timișoreanul revoltat.
Nu este primul cititor care ne trimite imagini cu Păduricea aflată încă în șantier. În urmă cu mai bine de o săptămână, după o ploaie, un alt timișorean susținea că muncitorii ar fi încurcat grădina italiană cu cea venețiană.
În mai multe locuri din Pădurice s-au format bălți imense după ploile din ultima perioadă, care le-au pus bețe în roate și muncitorilor.
Recent, primarul Nicolae Robu ne spunea că îi place foarte mult cum a ieșit parcul în urma lucrărilor de reabilitare și că a ieșit… superb. Edilul-șef ne dă asigurări că toate problemele vor fi rezolvate și că nu se va semna recepția până când totul nu va fi ca la carte.
„Toate problemele vor face obiectul remedierilor. Unde este pe suprafață lucrată, indiferent că este pavaj sau tartan sau mai știu eu ce, se reface. La recepție se fac obiecțiuni, iar una dintre obiecțiuni va fi această remediere. Se sparge asfaltul și se reface”, a declarat Robu pentru tion.ro.
Cititorii noștri s-au plâns și de terenul de sport din parc, la care nu s-ar fi lucrat deloc pe toată perioada lucrărilor. Reprezentanții firmei Lovrintim, care execută lucrările de modernizare, susțineau că într-adevăr proiectul nu făcea referire și la teren. Primarul susține însă că a fost refăcut.
„Am fost personal să văd situația de la terenul de fotbal, după o ploaie, terenul a fost refăcut, nu mai e urmă de apă. Acolo s-a lăsat terenul, că inițial s-a făcut bine. Sper să nu se lase, că atunci se va impune o nouă intervenție. După prima ploaie după ce s-a remediat arăta excelent”, a conchis Robu.
Parcul Pădurice ar fi trebuit să fie gata, conform proiectului, în 15 iunie, însă vremea a stricat planurile autorităților locale.
Lucrările în fosta pepinieră a Timișoarei au început în urmă cu un an. Timișorenii vor admira acolo două lacuri cu nuferi, dar și șapte grădini tematice: italiană, grecească, spaniolă, englezească, cea cu flori aromatice, cea cu rosariu sau cea romantică. A fost amenajată și o zonă cu stâncărie, unde au fost aduse 500 de tone de piatră, dar și o canisită, împărțită în două: pentru câini mai mici și pentru câini mai mari.
Vizitatorii se pot bucura și de locuri de joacă – unul pentru copiii cu vârste între 2 și 14 ani și altul pentru copiii cu handicap –, de un traseu pentru bicicliștii cu BMX, dar și de un mini-parc de skate, de o zonă cu echipamente de fitness, precum și de un teren de sport sau de o zonă de odihnă, unde va fi internet wireless. În Pădurice au fost amplasate 11 șezlonguri de piatră, 83 de bănci, peste 90 de coșuri de gunoi și corpuri de iluminat fotovoltaice.
Reamenajarea Parcului Pădurice costă Primăria Timișoara peste 1,2 milioane de euro, adică peste 4,6 milioane de lei.
Parcul Lidia a fost amenajat în anul 1900, fiind gândit ca o pepinieră cu o seră, un grajd și o casă, unde au fost crescuți mii de arbori ce erau plantați mai apoi în oraș. Între timp, pepiniera a fost mutată în Ciarda Roșie. Parcul a fost reamenajat 90 de ani mai târziu, structura actuală existând din 1999, când au fost conturate aleile.
Oficialii primăriei susțin că acesta este cel mai tânăr parc din Timișoara. Parcul delimitat de străzile Mareșal C-tin Prezan, Uranus, Aleea Sănătății și Versului se numește, oficial, Parcul Pădurice, în urma unei hotărâri de consiliu local, adoptată în luna decembrie a anului trecut.
Articole pe aceeași temă:
Un cititor tion.ro acuza greseli de executie in Parcul Padurice
Parcul Padurice, aproape gata de inaugurat. S-a stabilit si daca e voie cu caini sau nu
Probleme cu terenul de sport in Parcul Padurice. Cititor tion: nu poate fi folosit dupa ploaie
Citiți principiile noastre de moderare aici!