Un număr de 27 de angajați ai firmei Coral Impex au ieșit în noaptea de duminică spre luni pe teren, cu zece utilaje de mare capacitate și 12 utilaje mici. S-a stropit de la sol, din mașini, iar în parcuri s-au folosit și substanțe împotriva căpușelor.
Directorul firmei, Alexandru Badea, spune însă că intervenția nu este de ajuns, deși s-a acoperit tot orașul.
„Am avut zece utilaje de mare capacitate și 12 mici, 27 de oameni am avut pe teren, cu trei coordonatori. S-a făcut combaterea pe malurile Begăi, în toate parcurile, a fost atacat orașul din toate părțile. Am început efectiv pe la 22.15 și am terminat pe la 4.30-5. La țânțari este ca și un tratament cu antibiotic, dacă ai o infecție și iei o singură zi pastile nu este niciun efect. În mod normal, Institutul Cantacuzino recomandă șapte tratamente ca să scapi de țânțari. Faci trei, se vede ceva, dar dacă faci unul aproape că nu are niciun efect. Aici trebuie făcute mai multe tratamente, o să merg la primărie să discut cu conducerea de acolo, pentru că la ei este trecut un singur tratament”, a explicat, pentru tion.ro, Alexandru Badea, directorul Coral Impex, firma care se va ocupa de serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în următorii patru ani în Timișoara.
Șeful societății spune că țânțarii apar zilnic, iar tratamentele nu persistă, pentru că dacă s-ar da cu alte substanțe ar muri și fluturi sau albine.
„Sunt niște generații de țânțari care apar zilnic, tratamentele nu sunt cu remanență, nu trebuie să fie așa, că ar muri tot felul de fluturași și gâze, nu trebuie să dăm cu acelea, ar muri albine. Cele pe care le folosim acum țin câteva ore și dispar, cele cu care dăm sunt concepute special pentru țânțari. Ar trebui tratament vreo 10 zile, ca la antibiotic”, ne-a mai spus Badea.
Reprezentanții primăriei ne-au declarat că intervenția de duminică noapte a fost de succes, dar invazia este puternică, mai ales în zona Pădurii Verzi. Luni noapte se mai stropește o dată prin tot orașul, ne asigură oficialii PMT.
Vă reamintim, Primăria Timișoara a încheiat la începutul lunii aprilie un contract de patru ani cu firma Coral Impex din Ploiești, contract care prevede șapte stropiri pe an, după ce la Timișoara nu s-a mai făcut dezinsecție ca la carte de cinci ani și jumătate. Societatea primește 18,4 milioane de lei cu TVA pe patru ani, echivalentul a 3,87 milioane de euro, deși licitația era estimată la 10 milioane de euro (46,02 milioane lei cu TVA – n.r.). Valoarea primului contract subsecvent pentru serviciile de salubrizare – activități de deratizare, dezinsecție, dezinfecție este de 4,6 milioane de lei, echivalentul a aproape 1 milion de euro pe an. Municipalitatea va încheia patru contracte subsecvente pe patru ani, câte unul în fiecare an.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/firma-de-dezinsectie-si-deratizare-in-pozitie-de-drepti-in-fata-primarului-robu-demonstratie-de-munca-in-parcare/2231071
Citiți principiile noastre de moderare aici!