Între orele 10-12, profesorii nu au ţinut cursuri, dar au stat în clase pentru a supraveghea elevii. „Din informaţiile pe care le-am primit până acum, aproximativ 70% dintre profesorii din cadrul sindicatului au participat la greva de avertisment, de la mai multe şcoli din judeţ. Printre acestea s-au numărat Liceul de Muzică, Ana Aslan, Grădiniţa 44, Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii, precum şi şcoli din Jimbolia, Lugoj, Sânnicolau”, ne-a spus Radu Bilavu, preşedintele Sindicatului „Paul Popescu Neveanu” Timiş, care are circa 1.500 de membri în judeţ.
Profesorii sunt nemulţumiţi de Legea privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, de pierderea unor sporuri, de comasarea claselor şi de reducerea posturilor din învăţământul preuniversitar.
De asemenea, dascălii sunt revoltaţi de atitudinea unor directori care, spun sindicaliştii, au ameninţat cadrele didactice şi nu le-au permis să participe la greva de avertisment. „Am primit informaţii cum că unele dintre cadrele didactice au primit ameninţări din partea directorilor, cum că li se va trage din salariu sau vor recupera orele de astăzi în sâmbăta Paştelui. De asemenea, mulţi nu au lăsat presa să filmeze sau să fotografieze pe durata grevei în unităţile de învăţământ. Dacă vom aduna suficiente dovezi şi se va demonstra că este adevărat, vom face o plângere. Ce mai contează un proces la toate cele pe care le avem deja”, a mai declarat Radu Bilavu.
De cealaltă parte, Mariana Eftimie, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, susţine că nu au existat astfel de presiuni din partea directorilor unităţilor de învăţământ.
Până una-alta, profesorii care au participat marţi la greva de avertisment vor picheta Primăria Timisoara în data de 30 martie. De asemenea, de la începutul acestei săptămâni, unii dintre ei nu mai trec notele elevilor în catalog, tot în semn de protest.
Citiți principiile noastre de moderare aici!