Protestul a demarat miercuri seara, când oamenii au ieșit în curtea fabricii timișorene. Principala doleanță a oamenilor se referă la partea financiară. Ei spun că li s-a oferit doar o majorare de nouă procente, considerată nesatisfăcătoare. Oamenii care protestează spun că veniturile efective, nete, nu acoperă nici jumătate din promisiunile lansate de conducerea fabricii.
De cealaltă parte, managementul societății spune că angajații ar urma să primească salarii majorate din data de 20 iunie. Cum problemele au escaladat în scurt timp, la Timișoara este așteptat un reprezentant al companiei de la sediul din Germania.
Conform conducerii companiei, salariile mărite ar trebuie să fie plătite ca atare din data de 20 iunie. Muncitorii spun, însă, că majorarea, practic, nu se va simți, în contextul în care cifra de afaceri a firmei este de câteva zeci de milioane de euro pe an.
Kathrein România a fost deschisă la Timișoara din anul 2000, principalul obiect de activitate fiind producţia de antene de comunicaţii mobile, antene de broadcast, antene de recepţie terestră şi antene comerciale de recepţie terestră.
UPDATE. Greva continuă la cele două fabrici ale producătorului german de produse din domeniul comunicaţiilor
Angajaţii sunt în continuare pe platforma fabricilor, cerând majorări salariale, dar şi demisiile celor din conducere.
În cursul după-amiezii era aşteptată sosirea reprezentantului companiei din Germania, pentru ora 15 fiind programate discuţii cu reprezentanţii salariaţilor.
Conform unuia dintre angajați, salariul unui muncitor debutant porneşte de la 1.200 de lei în mână, dar marea problemă ar fi de fapt că şefii de secţie cer permanent majorarea ritmului de lucru, fără să dubleze recompensele salariale.
În total, în cele două unităţi sunt în jur de 2.200 de angajaţi.
UPDATE. Oamenii au reuşit obţinerea unei majorări salariale
Conform ultimelor informaţii, discuţiile purtate cu reprezentanţii patronatul ar fi fost fructuoase pentru angajaţi. Astfel, aceştia ar fi obţinut o mărire salarială e 400 de lei net acum, plus o creştere de 11 procente din luna ianuarie a anului viitor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!